2014. május 31., szombat

Epres-túrós pohárkrém








Hozzávalók (4 adag):
Túrókrém:

  • 450 g túró
  • 1 cs. van.cukor
  • 2 púpos ek tejföl
  • cukor ízlés szerint


Eperréteg:

  • 400 g eper
  • 55 g méz
  • 1 cs. van.cukor
  • 4 db lapzselatin


Elkészítés:

  1. A túrókrémhez a hozzávalókat botmixerrel törjük pépesre, majd kicsivel több mint a felét osszuk el 4 pohár alján, és tegyük hűtőbe.
  2. A lapzselatint áztassuk hideg vízbe.
  3. Az epret daraboljuk apróra és a mézzel tegyük fel főni, amint kezd szétfőni az eper vegyük le a tűzről.
  4. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és botmixerrel törjük össze az eper darabokat.
  5. A kicsavart lapzselatint még forrón adjuk hozzá, és keverjük addig, hogy elolvadjon teljesen.
  6. Amint lehűlt az eperszósz kanalazzuk a túrókrém tetejére, és szilárdulásig tartsuk hűtőben.
  7. Amint megkötött az eperréteg halmozzuk a maradék túrót a tetejére.
  8. Ízlés szerint díszíthetjük eperszeletekkel.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5-2 óra

Jó étvágyat hozzá!:)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon esztétikus, imádom, hogy olyan kis csíkos :) Eper és túró pedig csak jó párosítás lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszik!!:)

      Törlés