Hozzávalók (8 db):
- 200 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g sajt
- 1 tk só
- 1 tojássárgája
- 10 g élesztő
- 1-2 ek tejföl
- 1 tk olaj
Tetejére:
- 1 tojássárgája
- bors
Elkészítés:
- A lisztbe morzsoljuk bele a vajat, az élesztőt, és keverjük hozzá a sót, és a sajtot.
- Majd adjuk hozzá a tojássárgáját, és kezdjük el összegyúrni a tejföllel. (Kanalanként adjuk hozzá, amennyit felvesz.)
- Ha összeállt a tészta, akkor adjuk hozzá az olajat, és dolgozzuk bele.
- Hagyjuk pihenni a tésztát kb félórán át.
- Nyújtsuk ki kb 5 mm vastagra, és szaggassunk ki 8 nagy és 12 kicsi kört.
- 4 kicsi kört vágjunk 4 felé - ez lesz a füle.
- A többi kicsi kör alját kenjünk meg tojássárgájával, és ragasszuk a nagyra.
- A füleket is ragasszuk hozzá.
- Kenjük le tojássárgájával az egész malacokat.
- Fogpiszkálóval az orrokra csináljunk lyukakat.
- Tegyünk 2-2 borsot a nagy körre - ez lesz a szeme.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 15 perc alatt készre.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Jajjj imádnivalóan cuki kis malackák :) BUÉK! :)
VálaszTörlésÓóó köszönöm:)) Boldog új évet neked is:)
TörlésSzia :)
VálaszTörlésAzt szeretném kérdezni, hogyha előző nap sütöm meg mennyire fog kiszáradni?