Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a Raffaello-t, ugyanolyan íze van, sőt még nekem ez jobban is ízlik. Biztos, hogy sokszor fogok ilyet csinálni!!:)
Hozzávalók(kb 60-70 db):
- 1,5 dl tej
- 200 g cukor
- 250 g vaj
- 180 g darált keksz
- 180 g zsíros tejpor
- 200 g kókuszreszelék
- 1 cs. vaníliás cukor
- mogyoró vagy mandula (én mogyorót tettem bele)
- kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
- A tejből és a cukorból főzzünk szirupot. Majd hűtsük le.
- A vajat kavarjuk habosra.
- Adjuk hozzá a darált kekszet, tejport, van. cukrot és a kókuszreszeléket és dolgozzuk össze.
- Adjuk hozzá a szirupot.
- Tegyük hűtőbe kb 20 percre. (Akár ez a lépés ki is hagyható)
- Formáljunk golyókat úgy, hogy a közepébe helyezzünk mogyorót.
- Forgassuk kókuszreszelékbe.
- Hűvös helyen/hűtőben tároljuk.
Tipp: Megbolondíthatjuk úgy, hogy mogyoró helyett egy szem málnát rejtünk el benne.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: félóra + pihentetés(20 perc) + golyóformálás
Jó étvágyat hozzá!:)
---------------------------------
This recipe is almost 15 years old, and I have found it in my mother's old recipe book. :)
If you love the Raffaello, you gonna love this too! So delicious!Ingredients (60-70 balls):
- 1,5 dl milk
- 200 g sugar
- 250 g butter
- 180 g crushed biscuits
- 180 g milk powder (gross)
- 200 g coconut
- 10 g vanilla sugar
- peanuts or almonds
- coconut to the top
Directions:
- Make sugar syrup by boiling together the sugar and the milk.
- Let to cool down.
- Beat the butter until smoothy, then add the crushed biscuits, milk powder, coconut and vanilla sugar.
- Pour the syrup into the mixture, and mix it well.
- Refrigerate for 20 mins. (You can leave this step.)
- Make balls, and put one peanut or almond in the middle.
- Roll each ball in coconut.
- Keep the balls in the fridge or in cold place.
Tip: You can put raspberry too in the middle instead of almond. :)
Difficulty: easy
Prep time: 20-30 mins + refrigeration + making balls
Bon appétit!:)