2011. október 9., vasárnap

Créme caramel

Nagyon egyszerű édesség,és a karamelltől tömény is. Őszintén nekem a kedvenc részem maga a karamell volt,valami isteni finom!!

Hozzávalók:
  • 95 g cukor
  • 1 dl habtejszín
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dl cukrozott sűrített tej
Karamell:
  • 250 g cukor
  • 3 dl habtejszín
Elkészítés:
  1. A cukrot karamellizáljuk meg. Ha teljesen megolvadt a cukor akkor hozzáadjuk a  forró tejszínt. Meg fog keményedni a karamell, de ne ijedjünk meg, el fog olvadni. 
  2. Ha kész a karamell, kanalazzuk a soufflé tálkákba.
  3. A tojásokat kavarjuk össze a sűrített tejjel, majd adjuk hozzá a tejet. 
  4. Ezt egyenlően osszuk el a 6 tálkában.
  5. Tegyük a tálkákat egy magas falú tepsibe, és töltsük a tálkák feléig vízzel.
  6. Előmelegített sütőben, 180°C-on légkeverésesre állítva süssük 35-40 percig.
  7. Eközben a karamellhez a cukrot karamellizáljuk meg, majd adjuk hozzá a forró tejszínt, és olvasszuk el benne a megkeményedett karamellt.
  8. A kihűlt desszertet vágjuk körbe, majd fordítsuk ki egy tányérra, és locsoljuk meg a karamellel.
Nehézség: könnyű
Sütési hőfok: 180 °C
Sütési idő: 35-40 perc


Jó étvágyat hozzá!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése