Hozzávalók:
- 95 g cukor
- 1 dl habtejszín
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 3 dl cukrozott sűrített tej
- 250 g cukor
- 3 dl habtejszín
- A cukrot karamellizáljuk meg. Ha teljesen megolvadt a cukor akkor hozzáadjuk a forró tejszínt. Meg fog keményedni a karamell, de ne ijedjünk meg, el fog olvadni.
- Ha kész a karamell, kanalazzuk a soufflé tálkákba.
- A tojásokat kavarjuk össze a sűrített tejjel, majd adjuk hozzá a tejet.
- Ezt egyenlően osszuk el a 6 tálkában.
- Tegyük a tálkákat egy magas falú tepsibe, és töltsük a tálkák feléig vízzel.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on légkeverésesre állítva süssük 35-40 percig.
- Eközben a karamellhez a cukrot karamellizáljuk meg, majd adjuk hozzá a forró tejszínt, és olvasszuk el benne a megkeményedett karamellt.
- A kihűlt desszertet vágjuk körbe, majd fordítsuk ki egy tányérra, és locsoljuk meg a karamellel.
Sütési hőfok: 180 °C
Sütési idő: 35-40 perc
Jó étvágyat hozzá!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése