Nagyon finom és gyors desszert. Annyi a hátránya, hogy kb 1 napot a hűtőben kell tartani, meg persze, hogy rum van benne, vagyis nem szabad utána vezetni! :)
Hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 340 g cukor
- 6 ek rum
- 500 g natúr vajkrém/ sajtkrém
- babapiskóta
- kávé
- 6 dl habtejszín
- 1 cs. habfixáló
- A tojást, a cukrot, a rumot és a vajkrémet/sajtkrémet keverjük össze.
- Verjük a habtejszínt kemény habbá a habfixálóval.
- Majd ezt a két masszát forgassuk össze.
- A tál aljára tegyünk egy kis krémet, majd forró kávéba mártott (csak egy pillanatra) babapiskótával rétegezve rakjuk le.
- Szórjuk meg a tetejét kakaóval.
- Egy éjszakára tegyük a hűtőbe, hogy megpuhuljon a babapiskóta.
Elkészítési idő: 30 perc
Jó étvágyat!:)
Mennyei lett!:)) Ügyes(ek) vagy(unk)!! :DD :))
VálaszTörlés♥♥♥Hiányzol!!!:( :))♥
Ügyesen megcsináltátok:)Bár nem ettem belőle, mert elfogyott, de ez is mutatja, hogy mennyire finom lett!:)
VálaszTörlésTe/ti is hiányoztatok:)♥♥♥♥
Kedves Szandi! Kérlek, ha időd engedi, segíts légyszi kitalálni egy tiramisu tortát, ami kicsit különleges, nem csak babapiskótából van. Szülinapi tortának kéne. Te hogy csinálnád? Mivel lehetne különlegessé tenni? köszi előre is
VálaszTörlésKedves Éva!
TörlésÉn lehet egy kis kávés moussekrémmel megbolondítanám a tortát:) Te mit szólsz hozzá?
Kedves Szandi!
VálaszTörlésAzt szeretném kérdezni, milyen méretű tálba elegendő a Tiramisu recepted?
Köszönöm válaszod: Timi
Kedves Timi!
TörlésEzt egy nagy jénai tálban csináltam, kb 20x30 cm-es
Szandi