2011. november 29., kedd

Francia hagymaleves cipóban



Ezt a levest anyukám készítette el nekünk ebédre, nagyon finom. Ezért is gondoltam, hogy megosztom veletek!:)

Hozzávalók:
  • 3 l húslé
  • 5 nagy hagyma
  • 2 ek liszt
  • 2 csipet szerecsendió
  • 2 csipet bors
  • delikát
  • vaj
  • 2 tojássárgája
  • sajt
  • 4 cipó

Elkészítés:
  1. A hagymát dinszteljük meg a vajon. 
  2. Amikor szépen megfonnyadt a hagyma, adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk meg.
  3. Tegyük bele a szerecsendiót, borsot, kis sót, majd öntsük fel kevés húslével.
  4. Keverjük simára a tojássárgáját, és a hagyma felével turmixoljuk össze.
  5. A másik felét tegyük bele a levesbe és ott turmixoljuk össze.
  6. Tegyük bele a hagyma másik felét, majd főzzük kb 10 percig.
  7. Tálaljuk cipókban vagy zsömlékben, majd reszeljünk a tetejére sajtot.

Elkészítési idő: kb 1 óra (+húslé elkészítése)
Nehézség: közepes

Jó étvágyat hozzá:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése