A túrós palacsintát szerintem mindenki szereti/ismeri, na de a málnaönteten van itt a hangsúly..nagyon egyszerű és finom, sokkal különlegesebbé teszi ezt az egyszerű kis palacsintát. Nekünk nagyon ízlik, próbáljátok ki!:)
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 2 tojás
- 2 ek cukor
- liszt
- tej
- 1,5 dl szénsavas ásványvíz
- 0,5 dl olaj
Túró (4 db palacsintához):
- 1/4 kg túró
- 2 cs. vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- 1 tojás
Málnaöntet:
- 250 g málna
- 100 g cukor
Elkészítés:
- Kavarjuk ki a palacsintát csomómentesre. *
- Süssük meg a palacsintákat, de vigyázzunk, hogy ne égessük meg őket.
- A túróhoz adjuk hozzá a tojást, a vaníliás cukrot és a cukrot.
- A málnát kb 5 percig közepes lángon főzzük, majd adjuk hozzá a cukrot. Kb 5-10 percig főzzük, attól függ, hogy mennyire szeretnénk, hogy híg legyen.
- Rakjuk össze a palacsintát: a felét kenjük meg túróval, hajtsuk félbe majd megint félbe. Végül öntsük rá az öntetet.
- először a tojást a cukorral kavarjuk simára.
- Adjunk hozzá 1-2 kanál lisztet, kavarjuk csomómentesre.
- Adjunk hozzá egy kevés tejet. Ezt a folyamatot addig ismételjük ameddig nem érezzük, hogy ennyi palacsintatészta már elég lesz.
- Hígítsuk fel az ásványvízzel a tésztát, majd adjuk hozzá az olajat. Ha még nem elég híg, akkor adjunk hozzá még tejet.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő:45 perc-1 óra
Jó étvágyat hozzá!:)
We are sincerely grateful that your blog contains such excellent material.alexandria traffic lawyer.
VálaszTörlés