Nem az egyszerűségéről híres a zserbó, hanem a fantasztikus ízéről. Nekünk nagyon ízlik, és szerintem nektek is fog. Próbáljátok ki!:)
Hozzávalók:
Tésztához:
Tésztához:
- 850 g liszt
- 1/2 tk sütőpor
- 600 g vaj
- 125 g cukor
- 3 tojás
- 25 g élesztő
- 1 dl tej
- 450 g dió
- 450 g cukor
- baracklekvár
- csoki
Elkészítés:
- Tejben egy kis cukorral és sóval felfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztet a sütőporral összekeverjük majd a margarint belemorzsoljuk.
- A cukrot a tojásokkal kikeverjük, és hozzáadjuk a liszthez.
- Majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és összedagasztjuk.
- Osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, a tölteléket pedig 3 részre.
- Egy adag tésztát kinyújtunk, megkenjük lekvárral és megszórjuk egy adag cukros dióval.
- Az utolsó réteg legyen egy kicsit nagyobb,hogy szépen befedje a lapokat.
- Hagyjuk pihenni 1 órán át.
- Majd 180°C-on 30 percen át sütjük.
- Ha kihűlt a tetejét vonjuk be csokival.
Nehézség: közepes
Sütési hőfok: 180°C
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180°C
Sütési idő: 30 perc
Jó étvágyat hozzá!:)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésFinom lett tökéletes recept !!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésEz az adag egy gáztepsire elegendő?