2011. december 23., péntek

Habcsók karika


Nagyon- nagyon sok habcsókot kipróbáltam már, de eddig egyszer sem sikerült. Mindig hozzáragadt a fogamhoz. Na de most rátaláltam a tökéletes habcsókra. Mindenképpen próbáljátok ki,megéri!:)

Hozzávalók:
  • 4 db tojásfehérje (kb 100-125 g)
  • 400-500 g cukor ( 4-szer annyi, mint a tojásfehérje)
  • víz

Elkészítés:
  1. A cukor 1/4 részét (100-125 g) tegyük fel főni annyi vízzel, amennyi pont elfedi. Főzzünk sűrű cukorszirupot.
  2. (Tipp: Vegyünk egy drótot, a két végét csavarjuk össze-szóval mint egy buborékfújó- mártsuk bele a cukorba és fújjunk bele, akkor jó, ha rátaposunk és durran, akkor tökéletesre főztük a cukorszirupot.)
  3. Mire kész a szirup a cukor 3/4-éből és a tojásfehérjéből verjünk kemény habot.
  4. Lassan csurgassuk bele a szirupot, és verjük keményre. (Ne hagyjuk, hogy a cukor darabos legyen, mert nehéz lesz vele bánni!)
  5. A kész habot csillag alakú habzsákból sütőpapírral kibélelt tepsibe körkörösen nyomjuk ki.
  6. 70 °C-on légkeverésesen 1,5 óráig szárítsuk.

Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 30 perc + szárítás (2-szer 1,5óra)
Sütési idő: 1,5 óra
Sütési hőfok: 70 °C

Jó étvágyat hozzá!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése