Ezt most kivételesen Anya csinálta,mert tanulnom kellett. Múltkor megjegyezte az ebédnél, hogy lassan elfelejt sütni, mert mindig én csinálom a sütiket. Haha Anya..:D
De a lényeg az, hogy milyen lett.. meg kell, hogy mondjam őszintén: nagyon finom lett!! Alig várom már, hogy dél legyen és ehessek újra!;)
Igazából ez Stahl Judit receptje, csak kicsit változtatott Anya rajta.
De a lényeg az, hogy milyen lett.. meg kell, hogy mondjam őszintén: nagyon finom lett!! Alig várom már, hogy dél legyen és ehessek újra!;)
Igazából ez Stahl Judit receptje, csak kicsit változtatott Anya rajta.
Hozzávalók:
- 7 szikkadt kifli (a miénk kb 4 napos volt)
- 5,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 bourbon vaníliás cukor
- 1 vaníliás cukor
- 5 dl tejszín
- 15 dkg darált mák
- 12 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 2-3 dkg vaj + a tepsi kikenéshez még egy kicsi
Sodó:
- 1 főzés nélküli van. puding
- 3 ek tejföl
- 5-6 dl tej
- A tepsit kenjük ki vajjal.
- A tejet, cukrot és a van. cukrokat forraljuk fel.
- Adjuk hozzá a tejszínt, és hűtsük le.
- Vágjuk karikára a kifliket és szórjuk bele a tepsibe.
- A darált mákot keverjük össze a porcukorral, és hintsük meg vele a kifliket.
- A tojássárgájákat habverővel vegyítsük össze a tejes keverékkel. Majd öntsük le vele a kifliket.
- Mikor már rajta van a tej, akkor egy fakanállal keverjük össze a tepsiben.(Ez azért kell, mert a tej lemossa a mákot az aljára.)
- Daraboljuk rá a vajat.
- Előmelegített sütőben 200 °C-on süssük 30 percig.
- A sodóhoz a van. pudingot egy kevés tejjel kavarjuk csomómentesre.
- Adjuk hozzá a tejfölt, majd így is keverjük simára.
- Kevergetés mellett adjuk hozzá a többi tejet is.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc + sütés
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180 °C
Jó étvágyat hozzá!:)