Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 120 g cukor
- 53 g darált dió
- 53 g liszt
- 13 g holland kakaó
- 13 g étcsoki
- 13 g tejcsoki
Töltelék:
- 120 g tejcsoki
- 120 g étcsoki
- 160 ml tejszín
- 20 g nutella
Tetejére:
- darált mogyoró
- tejcsoki
- olaj
Elkészítés:
- A piskótához a csokikat finomra vágjuk fel. Adjuk hozzá a lisztet, darált diót és a kakaót.
- A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá. Majd kavarjuk bele óvatosan a lisztes keveréket.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe oszlassuk el a piskóta tésztát, úgy, hogy kb 1 cm vastag legyen. Vigyázzunk arra, hogy a szélei egyenesek legyenek. (nekem nem fedte be az egész tepsit)
- 170 °C.on süssük 15-20 percig.
- A töltelékhez a csokikat olvasszuk meg gőz felett.
- A tejszínt forraljuk fel, és amikor a csoki megolvadt, adjuk hozzá a felforralt tejszínt.
- Kavarjuk csomó mentesre, majd tegyük hűvös helyre, hogy teljesen kihűljön.
- Ha kihűlt, adjuk hozzá a nutellát, és habverővel habosítsuk.
- A tésztát vágjuk 3 részre. ( ez a tésztánk 3 rétege lesz)
- Az egyik réteget kenjük meg a krémmel, helyezzük rá a 2. réteget és kenjük meg azt is. Majd helyezzük rá az utolsó részt.
- Olvasszuk meg a csokit gőz fölött, adjunk hozzá olajat, hogy ne fagyjon meg olyan hamar.
- A tésztát szeleteljük fel, és helyezzük rácsra. Öntsük le a csokival, és az oldalát hintsük meg mogyoróval.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2,5 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 170 °C
Jó étvágyat hozzá!:)
-----------------------------------------------------------------------------
Chocolate miracle
Ingredients
Sponge:
- 6 egg-white
- 120 g sugar
- 53 g (grout) walnut
- 53 g flour
- 13 g cocoa (non-sugar)
- 13 g dark chocolate
- 13 g milk chocolate
Ganache:
- 120 g dark chocolate
- 120 g milk chocolate
- 160 ml whipping-cream
- 20 g nutella
To the
top:
- peanut
- milk chocolate
- oil
Directions
- In a bowl combine the chopped chocolates, the flour and the cocoa.
- In a separate bowl beat the egg whites with sugars until stiff. Then gently fold the flour mixture into the egg white mixture using a spatula.
- Line your tin with baking paper, then spoon the sponge into this tin. (The sponge should be 1 cm high.)
- In preheated oven, in 170°C bake for 15-20 minutes.
- To the cream, melt the chocolates in a water bath.
- Boil the whipping-cream, then add this to the melted chocolate.
- Mix together until smooth, then cool it.
- If it cooled, add to the ganache the nutella, then mix it with beater.
- Cut the sponge into three. (vertically)
- Then fill the cake with the ganache.
- Slice the cake into eight, then put them to wire rack.
- To the top, melt the chocolates with little oil in a water bath.
- Spread the slices with the melted chocoate, then decorate with the peanut.
Difficulty: medium
Preparation:2,5 hours
Baking time: 15-20 minutes
Temperature: 170°C
Bon appétit!
Ez nagyon finom lett, és igazán jól néz ki. Gratula! :)))
VálaszTörlésKöszönöm:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett!:)