Oldalak

2012. február 5., vasárnap

Tömény csokicsoda / Chocolate miracle



Fúha ebből az ember nem eszik egyszerre sokat. :D DE nagyon fincsi!:) Ebből az adagból összesen 8 szelet csokicsoda lesz.

Hozzávalók:
Tészta:
  • 6 tojásfehérje
  • 120 g cukor
  • 53 g darált dió
  • 53 g liszt
  • 13 g holland kakaó
  • 13 g étcsoki
  • 13 g tejcsoki

Töltelék:
  • 120 g tejcsoki
  • 120 g étcsoki
  • 160 ml tejszín
  • 20 g nutella

Tetejére:
  • darált mogyoró
  • tejcsoki
  • olaj

Elkészítés:
  1. A piskótához a csokikat finomra vágjuk fel. Adjuk hozzá a lisztet, darált diót és a kakaót.
  2. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá. Majd kavarjuk bele óvatosan a lisztes keveréket.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe oszlassuk el a piskóta tésztát, úgy, hogy kb 1 cm vastag legyen. Vigyázzunk arra, hogy a szélei egyenesek legyenek. (nekem nem fedte be az egész tepsit)
  4. 170 °C.on süssük 15-20 percig.
  5. A töltelékhez a csokikat olvasszuk meg gőz felett.
  6. A tejszínt forraljuk fel, és amikor a csoki megolvadt, adjuk hozzá a felforralt tejszínt.
  7. Kavarjuk csomó mentesre, majd tegyük hűvös helyre, hogy teljesen kihűljön.
  8. Ha kihűlt, adjuk hozzá a nutellát, és habverővel habosítsuk.
  9. A tésztát vágjuk 3 részre. ( ez a tésztánk 3 rétege lesz)
  10. Az egyik réteget kenjük meg a krémmel, helyezzük rá a 2. réteget és kenjük meg azt is. Majd helyezzük rá az utolsó részt.
  11. Olvasszuk meg a csokit gőz fölött, adjunk hozzá olajat, hogy ne fagyjon meg olyan hamar.
  12. A tésztát szeleteljük fel, és helyezzük rácsra. Öntsük le a csokival, és az oldalát hintsük meg mogyoróval.


Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2,5 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 170 °C

Jó étvágyat hozzá!:)



-----------------------------------------------------------------------------

Chocolate miracle


Ingredients
Sponge:
  • 6 egg-white
  • 120 g sugar
  • 53 g (grout) walnut
  • 53 g flour
  • 13 g cocoa (non-sugar)
  • 13 g dark chocolate
  • 13 g milk chocolate


Ganache:
  • 120 g dark chocolate
  • 120 g milk chocolate
  • 160 ml whipping-cream
  • 20 g nutella

To the top:
  • peanut
  • milk chocolate
  • oil

Directions

  1. In a bowl combine the chopped chocolates, the flour and the cocoa.
  2. In a separate bowl beat the egg whites with sugars until stiff. Then gently fold the flour mixture into the egg white mixture using a spatula.
  3. Line your tin with baking paper, then spoon the sponge into this tin. (The sponge should be 1 cm high.)
  4. In preheated oven, in 170°C bake for 15-20 minutes.
  5. To the cream, melt the chocolates in a water bath.
  6. Boil the whipping-cream, then add this to the melted chocolate.
  7. Mix together until smooth, then cool it.
  8. If it cooled, add to the ganache the nutella, then mix it with beater.
  9. Cut the sponge into three. (vertically)
  10. Then fill the cake with the ganache.
  11. Slice the cake into eight, then put them to wire rack.
  12. To the top, melt the chocolates with little oil in a water bath.
  13. Spread the slices with the melted chocoate, then decorate with the peanut.



Difficulty: medium
Preparation:2,5 hours
Baking time: 15-20 minutes
Temperature: 170°C

Bon appétit!

2 megjegyzés: