Sajnos a tortás képen a szín nem adja vissza, hogy milyen szép, de ahol csak a fondant látható, ott látszik, hogy szép erőteljes. Amúgy az íze nagyon finom lett, most máshogy csináltam a fondant-t, az elkészítésnél pontosan leírom, hogy hogy készült.
Hozzávalók(26 cm-es tortához):
Piskóta:
- 9 tojás
- 9 ek cukor
- 9 ek liszt
Eperkrém:
- 40 dkg fagyasztott eper+150 g cukor
- 1 cs. van. puding+3 ek cukor+3 dl tej
- 1 ek zselatin + 6 ek víz
- 2 dl habtejszín+3 ek cukor+1 cs. habfixáló
Piros fondant:
- 300 g porcukor
- 5 g zselatin
- fél ek margarin
- 1 ek méz
- 3 ek víz
- piros ételszínezék+boleró italpor
Elkészítés:
1. Előtte nap, vagy a torta készítése előtt 6 órával készítsük el a fondant-t:
- Kb 250 g porcukrot tegyünk egy tálba, abba csináljunk mélyedést.
- A vízbe tegyük a zselatint és forraljuk fel. Tegyük bele a margarint és a mézet. Ha felolvadt, öntsük bele a mélyedésbe.
- Fakanállal keverjük össze. Tegyük bele a maradék 50 g porcukrot.
- Na nekem itt nem akart összeállni. Így öntöttem bele nagyon sok ételszínezéket, és így összeállt.
- Kevés boleróport oldjunk fel pár csepp vízben és dolgozzuk bele a fondant-ba. (Nagyon kellemes illata lesz tőle, és az íze is csodás lesz!)
- Ha kész csomagoljuk folpack-ba.
- Használat előtt, ha túl kemény, gyúrjunk bele margarint.
2. Süssük meg a piskótát kb 35 perc alatt.
3. Az epret főzzük össze a cukorral.
4. Csináljuk meg a pudingot, és keverjük hozzá az eperszószhoz.
5. A zselatint keverjük össze langyos vízzel, majd forraljuk össze.
6. Adjuk az eperkrémhez.
7. Ha kihűlt, verjük fel a habtejszínt és finoman forgassuk hozzá.
8. A három részre vágott piskótát kenjük meg az eperkrémmel.
9. Eperlekvárral kenjük meg a torta oldalát és tetejét.
10. Amíg kinyújtjuk a fondant-t tegyük be a tortát a hűtőbe.
11. Kevés keményítőn nyújtsuk ki a fondant-t majd helyezzük rá a tortára.
12. Ízlés szerint díszítsük.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 3-4 óra
Sütési idő: kb 35 perc
Sütési hőfok: 180 °C
Jó étvágyat hozzá!:)