Az aranygaluska elkészítése nagyon egyszerű. Igaz az idei adagot nem én sütöttem, de mentségemre szóljon, hogy franciára tanultam.:) Néha azt is kell. :D A lényegen nem változtat, hogy nagyon finom lett!:)
Diós is és kelt tészta is, az csak finom lehet!:)
Hozzávalók(1 tepsihez):
- 500 g liszt(fele sima fele rétesliszt)
- 3 dl tej
- 80 g cukor
- 30 g élesztő
- 3 tojássárgája (a fehérjével a tetejét fogjuk megkenni)
- csipet só
- 80 g olvasztott vaj (a tetejére megy)
- kb 300 g dió + cukor
- 1 cs. pudingpor
- 1 l tej
- 6-7 ek cukor
Elkészítés:
- Kevés langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, tegyük bele a csipet sót és egy kevés cukrot. Hagyjuk, hogy felfusson.
- A tojássárgáját, a cukrot és a lisztet dolgozzuk össze, majd lassan adjuk hozzá az élesztőt és így dolgozzuk össze.
- Hagyjuk kelni kb 1-1,5 órán át. (vagy amennyit igényel)
- Lisztes deszkán nyújtsuk ki kb 1 cm-esre, és szaggassuk ki.
- Pakoljuk tepsibe jó szorosan.
- Kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal, majd tojásfehérjével.
- Majd szórjuk meg a diós keverékkel.
- Előmelegített sütőben, 170 °C-on süssük 20 percig.
- A pudingot a szokásos módon készítsük el.
- Az aranygaluskát vaníliás pudinggal lelocsolva fogyasszuk.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: félóra+kelesztés+sütés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 170 °C
Jó étvágyat hozzá!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése