Sajnos a tortás képen a szín nem adja vissza, hogy milyen szép, de ahol csak a fondant látható, ott látszik, hogy szép erőteljes. Amúgy az íze nagyon finom lett, most máshogy csináltam a fondant-t, az elkészítésnél pontosan leírom, hogy hogy készült.
Hozzávalók(26 cm-es tortához):
Piskóta:
Eperkrém:
- 40 dkg fagyasztott eper+150 g cukor
- 1 cs. van. puding+3 ek cukor+3 dl tej
- 1 ek zselatin + 6 ek víz
- 2 dl habtejszín+3 ek cukor+1 cs. habfixáló
Piros fondant:
- 300 g porcukor
- 5 g zselatin
- fél ek margarin
- 1 ek méz
- 3 ek víz
- piros ételszínezék+boleró italpor
Elkészítés:
1. Előtte nap, vagy a torta készítése előtt 6 órával készítsük el a fondant-t:
- Kb 250 g porcukrot tegyünk egy tálba, abba csináljunk mélyedést.
- A vízbe tegyük a zselatint és forraljuk fel. Tegyük bele a margarint és a mézet. Ha felolvadt, öntsük bele a mélyedésbe.
- Fakanállal keverjük össze. Tegyük bele a maradék 50 g porcukrot.
- Na nekem itt nem akart összeállni. Így öntöttem bele nagyon sok ételszínezéket, és így összeállt.
- Kevés boleróport oldjunk fel pár csepp vízben és dolgozzuk bele a fondant-ba. (Nagyon kellemes illata lesz tőle, és az íze is csodás lesz!)
- Ha kész csomagoljuk folpack-ba.
- Használat előtt, ha túl kemény, gyúrjunk bele margarint.
3. Az epret főzzük össze a cukorral.
4. Csináljuk meg a pudingot, és keverjük hozzá az eperszószhoz.
5. A zselatint keverjük össze langyos vízzel, majd forraljuk össze.
6. Adjuk az eperkrémhez.
7. Ha kihűlt, verjük fel a habtejszínt és finoman forgassuk hozzá.
8. A három részre vágott piskótát kenjük meg az eperkrémmel.
9. Eperlekvárral kenjük meg a torta oldalát és tetejét.
10. Amíg kinyújtjuk a fondant-t tegyük be a tortát a hűtőbe.
11. Kevés keményítőn nyújtsuk ki a fondant-t majd helyezzük rá a tortára.
12. Ízlés szerint díszítsük.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 3-4 óra
Sütési idő: kb 35 perc
Sütési hőfok: 180 °C
Jó étvágyat hozzá!:)
Anyukádnak utólag is gratulálok (a csodás tortához és a szuper lányához is :))) !
VálaszTörlésJaj, úgy örülök hogy megint tudok írni neked !
Az a gond, hogy mikor a Közzététel-re kattintok és be kellene írnom az azonosító két szót (tudod, hogy nem vagyok robot ;)) csak az egyik látszik és nem lehet görgetni. Próbáltam másik böngészővel, másik számítógépről, másik laptopról, bejelentkezés nélkül is és nem ment sehogy sem. Most sikerült kiötleni a tabulátoros trükköt. A tabival "rákényszerítem" a "lapozásra", de így is vagy 4x kell váltani.
Remélem, ezzel a módszerrel működni fog. (Sajnos, néha egy-egy háttérkép megbolondítja a "rendszert")
Ó köszönjük szépen, aranyos vagy!:)
VálaszTörlésÉn meg annyira örülök, hogy írsz, és a csodás véleményeiddel bearanyozod a napomat, annyira jól esnek!:) Köszönöm!!:)
Nagyon sajnálom, hogy ezen az új dizájnon nem sikerül könnyen írni. :S
Mindenképpen kitalálok valamit, szerintem keresek egy másikat, vagy visszaváltok egy sima fehérre, hogy könnyen tudj írni.:)
De örülök, hogy sikerült túljárni az eszén:))
Szia!
VálaszTörlésFinom lett az eperkrém? :)
Szia Petra!:)
TörlésIgen, nekünk nagyon ízlett!:)
Igaz, friss eperből lett volna az igazi..:( de arra még várni kell :(
Szia!
VálaszTörlésKöszi szépen!
Még lehet pár kérdésem? Most fogok életemben először komolyabb tortát csinálni. Fondant rendeltem hozzá, és azt szeretném megtudni, hogy a piskótát kívül le kell-e kenni valamivel, mielőtt rákerül a burkoló?
Köszi szépen a segítséget! :)
Szia Petra:)
TörlésNagyon szívesen:)
Persze, nyugodtan!!:)
Én baracklekvárral szoktam lekenni. Annak érdekében, hogy ne üssön a fondanton át, kicsit vastagabbra nyújtsd majd!:)
Sok sikert hozzá!:)
Ha gondolod, majd töltsd fel a képet a blog facebook oldalára!:)
Köszönöm:))
Szia.
VálaszTörlésAzt szeretném kérdezni, hogy Neked mennyire lett piros a fondant? Mert nekem általában rózsaszín lesz és most nagyon nagy szükségem arra, hogy igazán piros legyen.
Előre is köszönöm! :)
Egyébként tényleg nagyon szép lett és biztosan finom is volt. :)
Szia:)
TörlésKöszönöm szépen!:)
Fú, igazán tűzpiros sajnos nem lett, arra még nem jöttem rá, hogy hogy kell. Vagyis itt : http://sutni-jo.blogspot.hu/2013/03/fondant-superman-es-torta.html
egész piros lett, ha jól emlékszem akkor narancsfondanthoz tettem málna pirosat, de az a baj, hogy az csak kísérletezés útján sikerült, és nem tudom, hogy pontosan miből mennyit tettem.. :/
Sok sikert, remélem sikerül!:)