Már pár éve mi magunk sütjük a pizzát, és a bolti vagy a rendelt pizza nem is ízlik nekünk. A tésztája annyira finom vastag, és a feltét is gazdag. Ez a kettő teszi (szerintünk) a pizzát tökéletessé.
Már nagyon régóta terveztem, hogy felteszem ide a blogra is ezt a receptet, de még nem készítettem róla fényképet, a mai napig.
Remélem nektek is úgy fog ízleni, mint nekünk!:)
Természetesen ezt Anya csinálta!Ügyes vagy Anya!!:))
Hozzávalók(2 nagy adag):
Tészta:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 7 dl tej
- 1 ek só
- pici cukor
- 20-30 ml olaj
Szósz:
- 5 gerezd fokhagyma
- 140 g sűrített paradicsom
- 1,5-2 dl víz
- ízlés szerint oregáno
- pici cukor
- só
- bors
Tetejére:
- 6 nagy fej hagyma + kevés olaj
- fél kg sonka
- 2 doboz kukorica
- sajt
Elkészítése:
- Gyúrjuk be a tésztát.(Az élesztőt 1 dl tejben felfuttatjuk pici sóval és pici cukorral. Ha felfutott, akkor bedagasztjuk a tésztát.A többi tejet adagolva adjuk hozzá dagasztás közben.A dagasztás vége fele tegyük bele az olajat.)
- Míg kel a tészta:
- Dinszteljük meg a hagymát kevés olajon, és pirítsuk meg egy kicsit.
- Ezt tegyük egy tálba, aminek az alját előzőleg szilviával béleltük ki.
- Ebben a serpenyőben dinszteljük meg a fokhagymát. Tegyük bele a paradicsomszószokat és tegyünk hozzá 1,5-2 dl vizet.
- Tegyük bele a sót, borsot,oregánot és a pici cukrot és pár percig főzzük össze.
- Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki a tepsi méretére.
- Kenjük meg a szósszal, tegyünk rá sonkát, hagymát, kukoricát és legvégül reszelt sajtot.
- Előmelegített sütőben, 180 °C-on 25 perc alatt süssük készre.
- Ugyanígy járunk el a második adagnál is.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 3 óra (összesen)
Sütési idő: 25 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Ez a dinsztelt hagyma nagyon jól hangzik !
VálaszTörlésLegközelebbi pizzánál kipróbálom.
Üdv: Ági :)
Remélem nektek is legalább annyira fog ízleni, mint nekünk!:)
Törlésszia:D
VálaszTörlésholnap kipróbálom, nagyon jól hangzik:)
Sziaa:))
TörlésÖrülök, hogy megtetszett. :) Jó sütést, és jó étvágyat hozzá!:)