Ezt a finomságot az Anyukám készítette, sütötte. Nagyon ízletes és laktató. Bátran ajánlom ebédre mindenkinek, akik szeretnének egy kis változatosságot.
- fél kg (laska)tészta
- fél kg túró
- 4 tojás
- 100 g vaj
- 300 g cukor
- 2 dl tejföl
- zsemlemorzsa
- ízlés szerint mazsola
Elkészítés:
- Tegyük fel főni a tésztát.
- A vajat kavarjuk össze a cukorral, tojássárgájával a tejföllel és a túróval.
- Verjük fel a tojásfehérjét, majd kavarjuk hozzá a túrós keverékhez.
- Végül keverjük össze a főtt tésztával.
- A jénai alját szórjuk meg zsemlemorzsával, majd öntsük rá a túrós tésztát.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on 30 percig süssük.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése