Sziasztok!:)
A távollétem oka az volt, hogy Párizsba utaztam a sulival. Egyik kedvenc városom.:)
Természetesen kóstoltam több finomságot is:A távollétem oka az volt, hogy Párizsba utaztam a sulival. Egyik kedvenc városom.:)
Citromos tartelette(igaz, ezt Strasbourg-ban kóstoltam, de ez valami isteni! Ennek a receptjét mindenképpen megkeresem, mert szeretnék a családomnak is meg nektek ezzel a sütivel örömöt szerezni. Na akkor lássuk ezt a csodát)
Megmutatom külön a kirakatot is, mert valami csodálatosan szép.(Bocsi a képek minőségéért, csak üvegen fotóztam ezeket a gyönyörűségeket.)
Ettem még flan-t( Nem fotóztam le, de itt megnézhetitek,szerintem sokan sült puding néven ismerik.)
Az Eiffel-toronyban ettem tarte aux pommes-ot, amit szintén nem fotóztam le. (itt megtekinthetitek)
Igaz bevásárlóközpontban vettük, de nagyon-nagyon finom volt ez a málnás tartelette:
La Défense-ban, pedig megkóstoltam a macaront. Csokisat és málnásat ettünk.
Ahogy olvastam nem egyszerű süti, de hamarosan keresek receptet, mert nagyon-nagyon finom!
Igaz nem Strasbourg-ban ettük, de pontosan így néztek ki:
Volt szerencsém különlegességeket venni:
- fügelekvárt (nagyoon nagyon finom, főleg gofrin...nyaminyami!)
- gesztenyekrémet(sütiben nagyoooon finom, magában nekem túlságosan kiérződik a gesztenye)
- confiture de lait (Pontosan, "tejlekvár", tejből és cukorból. Nagyon-nagyon finom!! Karamell íze van, nagyon örülök, hogy vettem itthonra!)
- Speculoos-kekszkrém (Valami isteni finom, az utóízén érződik, hogy kekszből van. )
- karamell szósz
Végül, de nem utolsó sorban, megleptem magamat egy francia süteményes könyvvel.
Köszönöm, hogy elolvastad!:)
Szia Szandi !
VálaszTörlésDe örülök hogy ismét itt vagy :)
Mióta design-t váltottál (tetszik a blogod új kinézete !) képtelen voltam nálad kommentet hagyni - írtam levelet is neked, nem tudom, meg kaptad e ?
De mindegy is, sok küszködés után végre rájöttem, hogy tudok ismét írni neked.
Irigyellek a párizsi útért :) Meg ezért a sok finomságért :)
Kekszkrém - nagyon csábító, kiokoskodhatnád, hogy kell házilag elkészíteni ;))
A fügelekvár remélem ízleni fog - nálunk párom nagy kedvence. Régen még bolgár fügedzsemet lehetett kapni a boltokban, ma inkább csak franciát, de mindegy, mert az is isteni finom !
A Picasa-n van egy kedves francia ismerősöm, már több finomság leírását megadta, ha gondolod, kérek tőle macaron receptet.
Ági, képzeld találtam egy francia oldalon receptet a kekszkrémhez. Amint az időm engedi megcsinálom, és egyből fel is teszem a blogra, hogy mindenki el tudja készíteni ezt a csodát!:))
TörlésSzia Ági:)
VálaszTörlésSajnos nem kaptam meg.:O Hova írtál/küldtél?:S De köszönöm szépen:) Sajnos az oldaladat leszedte, de igyekszem pótolni!!:)
Remélem megtalálom majd a házi változatát, hogy Ti is meg tudjátok kóstolni, mert valami eszméletlen finom. Tesómra úgy kellett rászóljak, hogy hagyjon azért nekünk is. :D
Örülök, hogy nektek ízlik, remélem, hogy nekünk is fog. Még nem bontottuk fel, de majd annak is eljön az ideje.:)
A macaron receptjét nagyon szépen megköszönném, ha megkérdezed nekem! Jaj de aranyos vagy!!:)
Igazából pont holnap akarom elkészíteni, már meg is vettem minden hozzávalót. És ha elkérnéd, azt a receptet is nagyon szívesen kipróbálnám!:)
Előre is köszönöm!:)
Szia Szandi !
VálaszTörlésNem feledkeztem ám meg erről, írtam Barbarának, de ez idáig nem válaszolt még. A fotói alatt olvasgattam a bejegyzéseket, amiből azt hámoztam ki, hogy szabadságon van a családjával. Mihelyst válaszol, hozom a recit - remélem, kapok tőle :))
Szia Ági:)
TörlésNagyon- nagyon szépen köszönöm:) Annyira aranyos vagy!!:))*-*
Feltettem a fügelekvár receptjét. Még van a piacokon füge, ha gondolod, kipróbálhatod. Nagyon egyszerű és nagyon finom :) Nálunk már kezd fogyatkozni a készlet ;)
VálaszTörlésHa jó érett fügéből készíted, szerintem nem kell bele cukor és talán te is ehetsz belőle.
De aranyos vagy, hogy szóltál,köszönöm!:))
TörlésAzonnal meg is lesem!:)