2015. április 5., vasárnap

Néró szelet





Nagyon mutatós sütemény és egyben nagyon finom is. 


Hozzávalók:
  • 370 g cukor
  • 370 g vaj
  • 10 tojás
  • 450 g liszt
  • 24 g sütőpor
  • 3 ek kakaó
  • piros ételszínezék

  • baracklekvár
  • csokoládé
  • kókuszreszelék

Elkészítés:
  1. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral. 
  2. Adjuk hozzá az olvasztott vajat.
  3. A lisztet és a sütőport keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojásos masszához.
  4. Osszuk 3 részre.
  5. Az első adagot  180°C-on süssük kb 8 percig.
  6. A második adaghoz adjuk hozzá az ételszínezéket, majd ezt is süssük meg.
  7. A harmadik adaghoz pedig a kakaót adjuk hozzá és süssük meg ezt is.
  8. Kenjük meg a kakaós lapot lekvárral, helyezzük rá a rózsaszín lapot, kenjük meg ennek is a tetejét, majd helyezzük rá a sárga lapot.
  9. Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, majd kenjük meg a tészta tejét, végül szórjunk a tetejére kókuszreszeléket.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 3*8 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)




6 megjegyzés:

  1. szia Szandi 1 kérdésem lenne milyen méretü tepsibe sütöd?

    VálaszTörlés
  2. Ezt a bejegyzésed még nem is láttam eddig, de megérte pótolnom, guszta nagyon :) Meg jó kis németes színe van, férjemnek tetszene :D

    VálaszTörlés