Végre itt van az eper!:) Annyira finoom,hát még ezzel a könnyű túrótortával. :) Egyik kedvenc tortánk.:)
Hozzávalók (26 cm-es torta):
Piskóta:
- 4 tojás
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 1 ek kakaó
Túrókrém:
- 500 g eper
- 500 g túró
- 2 dl tejföl
- 350 g cukor
- 250 g teavaj ( nem maragarin ill. vaj, hanem csak teavaj!)
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 4,5 dl tej
- 12 g zselatin
Elkészítés:
- Süssük meg a kakaós piskótát 4 tojásból.
- A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a tojást, a szoba-hőmérsékletű teavajat illetve a cukrot robotgéppel csomómentesre kavarjuk ki.
- A tejet kavarjük bele a túrókrémbe.
- A zselatint adjuk hozzá a forró vízhez, és olvasszuk el benne.
- Adjunk pár kanál krémet a zselatinhoz, és kavarjuk csomómentesre, majd így forgassuk össze a krémmel. Ez azért fontos, mert ha egyből hozzáöntenénk a forró zselatint a hideg krémhez, akkor összecsomósodna, de így fokozatosan hűtjük le.
- Keverjük bele az apróra felvágott epret.
- Végül öntsük rá a tésztára a túrókrémet.
- Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- Másnap vágjuk körbe, és vegyük le a tortakarikát.
- Ízlés szerint díszítsük eperszeletekkel.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
----------------------------------------
This is the best in summer: we have delicious strawberry, and we can bake super cakes!
Ingredients:
Sponge:
- 4 egg
- 4 tablespoon flour
- 4 tablespoon sugar
- 1 tablespoon cocoa
Cottage cheese cream:
- strawberry
- 500 g cottage cheese
- 2 dl sour cream
- 1,5 pocket gelatine sheets (Dr Oetker)
- 250 g sweet butter
- 20 g vanilla sugar
- 2 egg
- 4,5 dl milk
- sugar (it depends on you)
Directions:
- In a bowl combine the cocoa and the flour.
- In a separate bowl beat the egg whites with sugars until stiff.
- Then gently fold the egg-yolk, then the flour mixture into the egg white mixture using a spatula.
- Line your tin with baking paper, then spoon the sponge into this tin.
- In preheated oven, in 180°C bake for 15-20 minutes.
- Soak the gelatine sheet in a water.
- Warm the milk, then put the gelatine sheets.
- Add to the cottage cheese the sugar, the vanilla sugar, the sour cream, the eggs and the butter, and mix it completely with a hand whisk.
- Stir the milk to the cottage cheese mixture.
- Add the cottage cheese, then pour to the sponge.
- Refrigerate overnight. (Don't worry it will jellify)
- Next day decorate with strawberry slices.
Difficulty:easy
Prep time: 1 hour + refrigerate
Baking time: 15-20 mins
Baking temperature: 180°C
Bon appétit!:)
Ó, pont valami ilyesmit kerestem - tökéletes lesz 1 hét múlva a szülinapunkra/házassági évfordulónkra :)
VálaszTörlésViszont, a nyers tojás nálunk kizárt, szerinted kihagyhatom, vagy van-e valami ötleted hogy mivel pótoljam ?
Remélem Nektek is nagy kedvencetek lesz!!:)
TörlésHm..szerintem kihagyhatod belőle, helyettesíteni nem tudom mivel lehetne.. :(
Hát, úgy alakult hogy mégsem ez lett most, nem én sütöttem, mert "házhoz jött" a torta - párom készíttette az egyik ismerősével :) http://agnesszakacskonyve.blogspot.hu/2014/06/epres-tejszines-feketeerdo.html
VálaszTörlésDe ami késik, nem múlik :)
nyers tojás???
VálaszTörlésIgen!
TörlésÉn sok receptemben használok tojást, természetesen friss házit!
Szia!
VálaszTörlésKb mennyi epret használtál hozzá?
Szia!
TörlésKb félkilót. :)
Szia!
VálaszTörlésA zselatint mennyi vízben kell feloldani?
Szia!
TörlésKb 0,5 dl-ben
Szia!
VálaszTörlésMilyen márkájú zselatint és teavajat használsz?
Szia!
TörlésH.Rozis zselatint használok, és teavajból mikor melyik van jobb árban.
Isteni finom.... Ha túrótorta akkor már csak ezt csinálom. A családom körében nagy sikere volt 😊 szóval köszönöm 😊
VálaszTörlés