Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g liszt
- 150 g cukor
- 125 g vaj
- 1 tojássárgája
Kávékrém:
- 500 ml tej
- 100 ml forró kávé
- 4 tojássárgája
- 4 ek cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 40 g keményítő
Tetejére:
- fehér- vagy tejcsoki
Elkészítés:
- A lisztet és a cukrot keverjük össze, majd a vajat morzsoljuk bele.
- Adjuk hozzá a tojássárgáját és gyúrjuk össze.
- Tegyük hűtőbe kb 20 percre.
- Sütőpapírral béleljünk ki egy kapcsos tepsit és nyomkodjuk bele. (úgy, hogy legyen széle!)
- Előmelegített sütőben, 200°C-on süssük 10-15 percig. (Ha szépen megpirult a széle, akkor vegyük ki hamarabb.)
- A tejet és a kávét tegyük fel forrni.
- A tojássárgáját, van.cukrot és a cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá a keményítőt.
- Ha felforrt a tejeskávé folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a keményítős tojássárgáját.
- Sűrűsödésig kevergetve főzzük, majd vegyük le és hűtsük egy kicsit, majd öntsük rá a kisült tésztára.
- Ha kihűlt a krém olvasszuk fel a csokit, majd csorgassuk rá a krém tetejére.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 10-15 perc
Sütési hőfok: 200°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Eredeti recept: itt
bazee de ügyes vagy, nagyon jót tesz a szemnek is már maga a kép:D
VálaszTörlésés jók azok a kávészemek a képen;)
Köszönöm szépen,nagyon örülök,hogy tetszik!:)
TörlésKávés imàdàs 👍♥️🥰
VálaszTörlésÜgyes👍
VálaszTörlés