Nagyon gyorsan és könnyedén elkészíthető ez a Raffaello szelet. Mindössze 1 órára van szükségünk és már ehetjük is. Ami könnyen elrontható, az a puding készítés. Nagyon figyeljünk oda, nehogy leégjen, mert akkor a krém nem lesz finom!
Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 300 g cukor
- 150 g kókuszreszelék
- 100 g liszt
Krém:
- 6 tojássárgája
- 100 g cukor
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
Elkészítés:
- A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
- Forgassuk hozzá a kókuszreszeléket, és a lisztet.
- Öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 20 percig.
- A krémhez, a tojássárgáját, a cukorral és a pudingporral kavarjuk össze, majd adagoljuk hozzá a tejet, és kavarjuk csomómentesre.
- Főzzünk belőle pudingot.
- A vajat kicsit olvasszuk meg és kavarjuk ki a porcukorral.
- Majd 2-3 részletben adjuk a langyosra hűlt krémhez.
- A tészta tetején lévő levegőbuborékokat nyomjuk össze.
- Oszlassuk el a tetején a krémet
- Szórjuk meg kókuszreszelékkel és mandulaszeletekkel.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
---------------------------------------------------------------------
Easy and delicious dessert!
Ingredients:
Coconut base:
- 6 egg whites
- 300 g sugar
- 150 g coconut
- 100 g flour
Cream:
- 6 egg-yolk
- 100 g sugar
- 1 vanilla puding
- 5 dl milk
- 200 g butter
- 100 g powdered sugar
Directions:
- Beat the egg whites with the sugar until stiff.
- Gently fold the flour and the coconut.
- In a preheated oven, on 180°C bake it for 20 mins.
- To the cream, the egg-yolk with the sugar and the puding powder stir well.
- Then add the milk, and cook over low heat until you have a thick cream.
- Melt a little the butter, and stir well with the powdered sugar, then add to the cream.
- Put the coconut base on a tray, and spoon the cream.
- Then spread the top with a little coconut.
Difficulty: easy
Prep time: 1 hour
Baking time: 20 mins
Baking temperature: 180°C
Bon appétit!:)