Hozzávalók (26 cm):
- 120 g kakaópor ( én úgy csinálom, hogy 60 g édes, 60 g keserű)
- 150 g vaj
- 300 g cukor
- 120 g liszt
- 6 tojás
- 1 dl olaj
- 2 tk vanília aroma
- 70 g csoki
Elkészítés:
- Egy tálban keverjük össze a cukrot, vanília aromát és a tojásokat.
- Majd adjuk hozzá a lisztet illetve az olajat.
- Ehhez öntsük hozzá a kakaós masszát és fakanállal keverjük csomómentesre.
- Végül borítsuk bele a sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük 30 percig. (Ha nem szeretnénk, hogy a közepe krémes legyen, akkor süssük tovább, de szerintem itt a krémessége a legjobb. )
- Ha kihűlt a tészta olvasszunk a tetejére csokit.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési hőfok: 180 °C
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180 °C
Sütési idő: 30 perc
Forrás: ITT
Jó étvágyat hozzá:)
------------------------------------------------------------------------
Really delicious creamy chocolate cake.
Ingredients:
- 120 g cocoa (I used 60 g non sugar and 60 g sweet)
- 150 g butter
- 300 g sugar
- 120 g flour
- 6 eggs
- 1 dl oil
- 2 teaspoon vanilla roma
To the top:
- 70 g chocolate
Directions:
- Melt the butter, then stir the cocoa.
- In a bowl mix the eggs with the sugar and the vanilla aroma.
- Then add to this mixture the flour and the oil.
- Pour the cocoa-butter micture to egg mixture, and stir it well.
- Then pour it to the pan lined with baking paper.
- In a preheated oven, on 180°C bake it for 30 mins.
- If the cake cooled down, cover with melted chocolate.
Difficulty: easy
Prep time: 1 hour
Baking time: 30 mins
Baking temperature:180°C
Bon appétit!
Durva! Igazi ragacsos, tömör gyönyör :)) Viszont egy ötlet, ha nem veszed zokon: én már régóta hanyagolom a Rama-t a süteményeinkből. Sokkal több káros anyag van benne, mint hasznos. A vaj ráadásul még finomabb is. :)
VálaszTörlésFúú egyik kedvenc csokis süti.:)
TörlésÉs milyen vajat szoktál használni? Sima vajat vagy teavajat?:) Vagy lehet jobb lenne a kókuszzsír? :/
Köszi a tanácsot!:)
Teavajat használok, bármilyen megfelel, amit a boltban találsz. A magyar és a bakonyi a két kedvencem. Kókuszzsír is jó, de azt nehezebb beszerezni. Én a fondantos torták alá is vajas krémet kenek, teljesen sima felületet ad, és egy kis vaníliával megbolondítva az íze sem olyan gejl - 1x próbáltam vajkrémet margarinnal, hát uuuh :)
TörlésKöszönöm a tanácsot!!:)
TörlésMostanában én is elég sok receptnél teavajat használtam, fincsi volt!:)
Ó pedig valahol láttam egy hirdetést, hogy kilóra lehetett venni kókuszzsírt, de már nem emlékszem rá.. :S
Na igen, margarinos krémeket én sem szeretem.. :D Én mindig baracklekvárt szoktam alá kenni:)
Egyszeru es nagyon puha finom csokis suti! En is vajjal keszitettem ;)
VálaszTörlésÖrülök neki, hogy ízlett!:)
TörlésMár én is áttértem rá:)