Anya véletlenül vett ilyen halat, mert csak ez volt a boltban, amúgy busát szerettet volna venni, de már elfogyott. Na és este nézzük a tv-t és mit láttunk? Haltepertőt, pont ebből a halból. A neve azt sugallja, hogy kövérjéből készül, de NEM! Finom húsos részéből van. Nagyon finom!:)
Megjegyzés: a boltban alapból kérjük irdalva, mert otthon nem biztos, hogy sikerül irdalni!!
Hozzávalók:
- irdalt pontyfilé
- só, bors
- liszt
- pirospaprika
- olaj
Elkészítés:
- Az egész filét sózzuk borsozzuk, majd hagyjuk 1-2 órán át pácolódni.
- Majd a pácolás után 1 cm széles csíkokra vágjuk fel.
- A lisztet keverjük össze a pirospaprikával, majd forgassuk bele a csíkokat.
- Bő olajban süssük ki.
Jó étvágyat hozzá!:)
Nehézség: könnyű
Szia Kati:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlik!:)