Oldalak

2013. január 21., hétfő

Túrós bukta



Hozzávalók:
Tészta:

  • 80 dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 100 g cukor
  • csipet só
  • 130 g zsír
  • 3,5 dl tej
  • 2 tojás


Töltelék:

  • 75 dkg túró
  • 3 tojás
  • cukor

  • 1 tojás


Elkészítés:

  1. Az élesztőt egy kiskanál cukorral fél dl tejben futtassuk fel.
  2. A lisztet a cukorral, sóval keverjük össze, majd mehet bele a 2 tojás, élesztő és a zsír. 
  3. Majd adagolva a maradék tejet gyúrjuk össze. (Ha szükséges még adjunk hozzá tejet.)
  4. Ha összegyúrtuk, hagyjuk kelni 1 órán át.
  5. Majd nyújtsuk ki és vágjunk négyzeteket.
  6. A túrót a tojással és cukorral keverjük csomómentesre.
  7. Majd a négyzetek közepébe rakjunk 1 kanál tölteléket.
  8. Egymással szemközti csúcsokat hajtsuk egymásra és  nyomjuk össze. (Vigyázzunk, hogy ne nyíljanak szét!)
  9. Hagyjuk kb félórán át kelni a tésztát. (Addig, hogy összeérjenek.)
  10. A tetejét kenjük meg felvert tojással.
  11. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 25 percig (addig, hogy a teteje aranybarna legyen). 


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2,5-3 óra
Sütési hőfok: 180°C
Sütési idő: kb 25 perc

Jó étvágyat hozzá!:)

2 megjegyzés:

  1. Mmmm, ez úgy néz ki, ahogy a nagykönyvben meg van írva ********************************************

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik.:) Remélem ízleni fog!!:)

      Törlés