Húsvétkor rokonoknál kóstoltuk meg ezt a sütit, ott tortaformájában készítettek el. Mivel nekünk nagyon ízlett, így arra gondoltam, hogy én meg elkészítem a tepsis változatát.
Hozzávalók:
Tészta
- 8 tojásfehérje
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 0,5 cs. sütőpor
Krém:
- 8 tojássárgája
- 4 ek cukor
- 2 cs. van.cukor
- 5 ek liszt
- 4 dl tej
- 180 g vaj
- 100 g porcukor
Hab:
- 5 dl habtejszín
- 5 ek cukor
- 0,5 cs. habfixáló
Elkészítés:
- A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá.
- Adjuk a kemény habhoz a sütőporos lisztet, majd óvatosan kavarjuk össze.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele, majd 180°C-on süssük kb 15-20 percig. (Tűpróba!)
- Míg sül a tészta kezdjük el a krémet készíteni.
- A tojássárgáját, a cukrokat, a lisztet és a tejet keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrű krémmé.
- A vajat és a porcukrot keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a kihűlt krémhez.
- A hab hozzávalóiból verjünk kemény habot.
- A kihűlt tésztalapot kenjük meg a krémmel, majd a habbal.
Eredeti recept: ITT
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 15-20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá:)
ez valami gyönyörűséges!
VálaszTörlésköszönöm:)
TörlésMekkora a tepsi méret? Köszönöm :)
VálaszTörlés