2013. április 21., vasárnap

Madártej szelet


Húsvétkor rokonoknál kóstoltuk meg ezt a sütit, ott tortaformájában készítettek el. Mivel nekünk nagyon ízlett, így arra gondoltam, hogy én meg elkészítem a tepsis változatát.

Hozzávalók:
Tészta
  • 8 tojásfehérje
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 0,5 cs. sütőpor


Krém: 
  • 8 tojássárgája
  • 4 ek cukor
  • 2 cs. van.cukor
  • 5 ek liszt
  • 4 dl tej
  • 180 g vaj
  • 100 g porcukor


Hab:
  • 5 dl habtejszín
  • 5 ek cukor
  • 0,5 cs. habfixáló


Elkészítés:
  1. A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá.
  2. Adjuk a kemény habhoz a sütőporos lisztet, majd óvatosan kavarjuk össze. 
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele, majd 180°C-on süssük kb 15-20 percig. (Tűpróba!)
  4. Míg sül a tészta kezdjük el a krémet készíteni.
  5. A tojássárgáját, a cukrokat, a lisztet és a tejet keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrű krémmé.
  6. A vajat és a porcukrot keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a kihűlt krémhez.
  7. A hab hozzávalóiból verjünk kemény habot.
  8. A kihűlt tésztalapot kenjük meg a krémmel, majd a habbal.

Eredeti recept: ITT

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 15-20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá:)

3 megjegyzés: