Most, hogy itthon vagyok Anya rám osztott egy nagy feladatot: tanuljak meg főzni. Na rólam azt kell tudni, hogy én nem szeretek. Én a sütik világát preferálom, valahogy a tűzhely felett görnyedés nem az én terepem, de hát muszáj vagyok. Ezért úgy gondoltam, hogy nem a hagyományos rántott hús, krumplipüré lesz a menü, hanem kicsit különlegesebb ebédet varázsolok. Így ezt a főételt választottam.
Apa annyira nem volt érte odáig, viszont Anyának,tesómnak és nekem is ízlett.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 200-300 g aszalt szilva
- só
- bors
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa + 70 g darált dió
Elkészítés:
- A csirkemellet apró szeletekre vágjuk fel.
- Sózzuk, borsozzuk, majd a húsra tegyünk 2-3 aszalt szilvát - attól függően, hogy mekkora a szelet -, majd göngyöljük fel és fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsük.
- Forgassuk bele lisztbe, tojásba, majd a darált dióval összekevert zsemlemorzsába.
- Bő olajban süssük aranybarnára.
- Köretként sült krumplival tálalhatjuk.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 40 perc - 1 óraJó étvágyat hozzá!:)
Forrás: ITT
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése