2013. május 13., hétfő

Bűnre csábít - diós-csokoládés kocka / Chocolate walnut slice



Juhúú, vége az írásbeliknek így újra itt vagyok köztetek:) Hozok is pár receptet nektek, remélem tetszeni/ízleni fognak!:)

Ahogy a címben is jelöltem, ez a süti bűnre csábít, már az illata is íncsiklandozó.. hmm :D
Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető sütemény.
Ez a recept a Nagyi válogatott süteményei című receptkönyvből származik.

Hozzávalók (32x20 cm tepsi):
  • 200 g tejcsokoládé (eredeti receptben: 200 g étcsokoládé)
  • 240 g dió (eredeti receptben: 200 g dió)
  • 100 g liszt
  • 6 tojás
  • 250 g vaj
  • 200 g cukor
  • 0,5 kk fahéj
  • 0,5 kk szegfűszeg
Tetejére:
  • baracklekvár
  • 120 g tejcsokoládé
  • pár csepp olaj vagy vaj

Elkészítés:
  1. Vízgőz felett olvasszuk meg a tejcsokoládét, majd hűtsük langyosra.
  2. A vajat olvasszuk meg, majd kavarjuk el benne a cukrot.
  3. Adjuk hozzá egyesével a hat tojássárgát illetve az olvasztott csokoládét, és kavarjuk össze.
  4. A dió felét daráljuk apróra, a másik felét pedig durvára.
  5. A diót keverjük össze a liszttel és a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a vajas masszához.
  6. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, majd óvatosan forgassuk bele a masszába.
  7. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 25 percig. (TŰPRÓBA!)
  8. Még melegen kenjük meg a tetejét baracklekvárral, majd a vízgőz felett felolvasztott, olajjal összekevert csokival.
  9. Ízlés szerint díszíthetjük a tetejét dióval.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 25 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

---------------------------------------------------------------------

Ingredients (30x20 cm):

  • 200 g milk chocolate
  • 240 g walnut
  • 100 g flour
  • 6 eggs
  • 250 g butter
  • 200 g sugar
  • 0,5 teaspoon cinnamon
  • 0,5 teaspoon clove


To the top:
  • apricot jam
  • 120 g milk chocolate
  • few drop oil or butter

Directions:

  1. Melt the chocolate in water bath.
  2. Melt the butter, then add the sugar and stir it.
  3. Add the egg yolk one at a time, and stir it well.
  4. Then pour the melted chocolate.
  5. The half walnut chop into small pieces, the another haf chop a little bigger pieces.
  6. Mix the walnut with the flour, the cinnamon and the clove, then mix with the butter mixture.
  7. Beat the egg whited until stiff, then gently fold it to the mixture.
  8. In a preheated oven, on 180°C bake it for 25 mins.
  9. Cover with the jam.
  10. Melt the chocolate with the oil in water bath, then spoon to the top.



Difficulty: easy
Prep time:1 hour
Baking time: 25 mins
Baking temperature: 180°C

Bon appétit:)

2 megjegyzés:

  1. Hmmm.... Nagyon jól néz ki, ügyes vagy.
    Lehet, hogy kipróbálom, bár margarin helyett vajjal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik!:)
      Az eredeti receptben azzal van. :)

      Törlés