Juhúú, vége az írásbeliknek így újra itt vagyok köztetek:) Hozok is pár receptet nektek, remélem tetszeni/ízleni fognak!:)
Ahogy a címben is jelöltem, ez a süti bűnre csábít, már az illata is íncsiklandozó.. hmm :D
Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető sütemény.
Ez a recept a Nagyi válogatott süteményei című receptkönyvből származik.
Hozzávalók (32x20 cm tepsi):
- 200 g tejcsokoládé (eredeti receptben: 200 g étcsokoládé)
- 240 g dió (eredeti receptben: 200 g dió)
- 100 g liszt
- 6 tojás
- 250 g vaj
- 200 g cukor
- 0,5 kk fahéj
- 0,5 kk szegfűszeg
Tetejére:
- baracklekvár
- 120 g tejcsokoládé
- pár csepp olaj vagy vaj
Elkészítés:
- Vízgőz felett olvasszuk meg a tejcsokoládét, majd hűtsük langyosra.
- A vajat olvasszuk meg, majd kavarjuk el benne a cukrot.
- Adjuk hozzá egyesével a hat tojássárgát illetve az olvasztott csokoládét, és kavarjuk össze.
- A dió felét daráljuk apróra, a másik felét pedig durvára.
- A diót keverjük össze a liszttel és a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a vajas masszához.
- A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, majd óvatosan forgassuk bele a masszába.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 25 percig. (TŰPRÓBA!)
- Még melegen kenjük meg a tetejét baracklekvárral, majd a vízgőz felett felolvasztott, olajjal összekevert csokival.
- Ízlés szerint díszíthetjük a tetejét dióval.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 25 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
---------------------------------------------------------------------
Ingredients (30x20 cm):
- 200 g milk chocolate
- 240 g walnut
- 100 g flour
- 6 eggs
- 250 g butter
- 200 g sugar
- 0,5 teaspoon cinnamon
- 0,5 teaspoon clove
To the top:
- apricot jam
- 120 g milk chocolate
- few drop oil or butter
Directions:
- Melt the chocolate in water bath.
- Melt the butter, then add the sugar and stir it.
- Add the egg yolk one at a time, and stir it well.
- Then pour the melted chocolate.
- The half walnut chop into small pieces, the another haf chop a little bigger pieces.
- Mix the walnut with the flour, the cinnamon and the clove, then mix with the butter mixture.
- Beat the egg whited until stiff, then gently fold it to the mixture.
- In a preheated oven, on 180°C bake it for 25 mins.
- Cover with the jam.
- Melt the chocolate with the oil in water bath, then spoon to the top.
Difficulty: easy
Prep time:1 hour
Baking time: 25 mins
Baking temperature: 180°C
Bon appétit:)
Hmmm.... Nagyon jól néz ki, ügyes vagy.
VálaszTörlésLehet, hogy kipróbálom, bár margarin helyett vajjal.
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik!:)
TörlésAz eredeti receptben azzal van. :)