Gyönyörű eprek lapulnak (vagy lapultak) a hűtőben, viszont az ízük nem volt annyira mesés, így úgy gondoltam, hogy csinálok gyorsan egy kis pohárkrémet. Az elején azt hittem, hogy a sok tejszín miatt nem fog ízleni, de kellemesen csalódtunk, ugyanis nagyon finom volt. Még másnap is tökéletes íze volt!:)
Csokis réteg:
- 4,5 dl habtejszín
- 0,5 cs. habfixáló
- 2 ek Baileys
- 120 g tejcsokoládé (vagy étcsokoládé)
- 50 g cukor
Tejszínkrém:
- 2 dl habtejszín
- 4 ek cukor
- 1 cs. habfixáló
Eperzselé:
- eper
- 1 cs. tortazselé
- 2-3 ek cukor
- víz
Elkészítés:
- A csokiréteghez 1,5 dl habtejszínt forrósítsunk fel, majd a csokit, a Baileyst és a cukrot kavarjuk el benne, majd hűtsük le.
- A maradék 3 dl habtejszínt verjük kemény habbá 0,5 cs. habfixálóval, majd kavarjuk össze a csokis krémet és a kemény habot. Majd ezt kanalazzuk a tálka aljába.
- Az eperszeletekkel rakjuk körbe a kehelyfalát.
- A tejszínkrém hozzávalóiból verjünk kemény habot, majd kanalazzuk a csokikrémre.
- A zselét a tortazselé utasításai alapján készítsük el.
- Az apróra vágott epret rakjuk a kehely tetejére, majd a kész zselét öntsük rá.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Jó étvágyat hozzá!:)
Forrás: ITT
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése