Ez a recept is Anya könyvecskéjében található. Nagyon finom süti. A hab ragadós kicsit, de én ezt szeretem benne. :D Az első pár napban könnyű felvágni, viszont később nehéz lesz, így már az elején vágjuk fel, hogy ne legyen gond vele!
Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g zsír
- 7 tojássárgája
- 250 g cukor
- 1 cs. van.cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaó
- 2 dl tej
- 1,5 cs. sütőpor
- 350 g liszt
Hab:
- 7 tojásfehérje
- 350 g cukor
Elkészítés:
- A zsírt, a cukrokat és a tojássárgáját kavarjuk össze.
- A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze, majd a tejjel adagolva adjuk a zsíros masszához.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 25-30 percig. (TŰPRÓBA!)
- Vízgőz felett a tojásfehérjéből a cukorral verjünk kemény habot, igyekezzünk minél keményebbre. (ha kanállal összekeverjük, akkor szinte elválik az edénytől!)
- A tészta tetejét kenjük meg a habbal.
- Aki szeretné még egy csokiréteggel bevonhatja a tetejét, nálam ez kimaradt.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: kb 1 óra
Sütési idő: 25-30 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Szia, néha-néha idetévedek :) ez nálunk még annyival kiegészül , hogy a hab alá még kerül baracklekvár vékonyan, csak, hogy adjuk a kalóriának bőséggel :)
VálaszTörlésSzia:)
TörlésÖrülök, hogy ide-idetalálsz :)
Hmm..jól hangzik:) Kell is egy kis bűnözés :P