És igen, megéri különlegességeket kipróbálni, nem szabad tőle félni! Eddig nem mertem kipróbálni a répatortát mondván, hogy nem is finom a répa, csak főve. De mivel még a ballagásról maradt egy pár gyönyörű répácska, így úgy gondoltam, hogy egye fene azért is kipróbálom. Nekem nagyon ízlik! Szerencsére a család többi tagjának is. A kis répácskák formázását nagyon élveztem.
Jelenleg ez a kedvenc tortám, már a kinézete miatt is. :D Igaz a krém elkenése nem a legtökéletesebb, de nem baj, ennyi belefér. :)
(A krémhez nem írok mennyiséget, mert nem mértem meg. A porcukor mehet bele ízlés szerint, attól függően, hogy ki mennyire szereti édesen.)
Hozzávalók(26 cm-es tortaforma):
- 4 tojás
- 1,5 dl olaj
- 400 g rétesliszt
- 1,5 cs. sütőpor
- 1 cs. van.cukor
- 300 g cukor
- 350 g reszelt sárgarépa
Krém:
- mascarpone
- porcukor
Elkészítés:
- A tojássárgáját a cukorral, van.cukorral és az olajjal kavarjuk össze.
- Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, majd a sütőporos lisztet.
- A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd kavarjuk a masszához.
- Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntsük bele.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 45 percig. (Tűpróba!)
- A mascarponét a porcukorral keverjük össze, majd a kihűlt tészta tetejét kenjük meg. (Ha szükséges, akkor vágjuk egyenesre a torta tetejét.)
- Marcipán répákkal díszíthetjük a tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra - 1 óra 10 perc ; 2 óra (répák elkészítésével együtt)
Sütési idő: 45 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Forrás: ITT
-------------------------------------------
I love this dessert!! This is a special sweet carrot cake!:)
Ingredients (26 cm cake):
- 4 eggs
- 1,5 dl oil
- 400 g soft flour
- 18 g baking powder
- 300 g sugar
- 10 g vanilla sugar
- 350 g grated carrot
Cream:
- mascarpone
- powdered sugar
- marzipan carrots
Directions:
- Mix the flour and the baking powder.
- Stir the egg yolk with the sugar, vanilla sugar and the oil, then add the grated carrots and the flour.
- Beat the egg whites until stiff, then gently fold to the mixture.
- Pour to the pan.
- In a preheated oven, in 180°C bake it for 45 mins.
- Stir the mascarpone and the powdered sugar, and cover the cake.
- Decorate with marzipan carrots.
Difficulty:easy
Prep time: 1 hours - 1 hours 10 mins
Baking time: 45 mind
Baking temperature: 180°C
Bon appétit!:)
Muszáj hozzá külön rétes liszt is? :)
VálaszTörlésAz eredeti receptben írják, hogy sima liszttel is jó, megpróbálhatod azzal, biztos finom lesz úgy is!:)
TörlésSzia!Azt szeretném kérdezni,hogy mennyi cukrot kell a sárgájához keverni?mert azt nem írja pontosan a recept.
VálaszTörlésSzia, 30 dkg cukrot kell, ne haragudj, véletlenül kihagytam.. :S
TörlésGyönyörű lett a tésztája, ügyi vagy! Nálunk is nagy kedvenc - még apukám is kéri, pedig ő a répát leginkább csak a húslevesben eszi meg :D
VálaszTörlésKöszönöm szépen, aranyos vagy!!:))
TörlésDe ugye, hogy nem is érződik rajta, hogy répa van benne?!:D