Oldalak

2013. május 17., péntek

Répatorta / Carrot cake





És igen, megéri különlegességeket kipróbálni, nem szabad tőle félni! Eddig nem mertem kipróbálni a répatortát mondván, hogy nem is finom a répa, csak főve. De mivel még a ballagásról maradt egy pár gyönyörű répácska, így úgy gondoltam, hogy egye fene azért is kipróbálom. Nekem nagyon ízlik! Szerencsére a család többi tagjának is. A kis répácskák formázását nagyon élveztem.
Jelenleg ez a kedvenc tortám, már a kinézete miatt is. :D Igaz a krém elkenése nem a legtökéletesebb, de nem baj, ennyi belefér. :)
(A krémhez nem írok mennyiséget, mert nem mértem meg. A porcukor mehet bele ízlés szerint, attól függően, hogy ki mennyire szereti édesen.)



Hozzávalók(26 cm-es tortaforma):
  • 4 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 400 g rétesliszt
  • 1,5 cs. sütőpor
  • 1 cs. van.cukor
  • 300 g cukor
  • 350 g reszelt sárgarépa


Krém:
  • mascarpone
  • porcukor


Elkészítés:
  1. A tojássárgáját a cukorral, van.cukorral és az olajjal kavarjuk össze.
  2. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, majd a sütőporos lisztet.
  3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd kavarjuk a masszához.
  4. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntsük bele.
  5. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 45 percig. (Tűpróba!)
  6. A mascarponét a porcukorral keverjük össze, majd a kihűlt tészta tetejét kenjük meg. (Ha szükséges, akkor vágjuk egyenesre a torta tetejét.)
  7. Marcipán répákkal díszíthetjük a tetejét.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra - 1 óra 10 perc ; 2 óra (répák elkészítésével együtt)
Sütési idő: 45 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

Forrás: ITT


-------------------------------------------

I love this dessert!! This is a special sweet carrot cake!:)

Ingredients (26 cm cake):

  • 4 eggs
  • 1,5 dl oil
  • 400 g soft flour
  • 18 g baking powder
  • 300 g sugar
  • 10 g vanilla sugar
  • 350 g grated carrot


Cream:

  • mascarpone
  • powdered sugar



  • marzipan carrots


Directions:

  1. Mix the flour and the baking powder.
  2. Stir the egg yolk with the sugar, vanilla sugar and the oil, then add the grated carrots and the flour.
  3. Beat the egg whites until stiff, then gently fold to the mixture.
  4. Pour to the pan.
  5. In a preheated oven, in 180°C bake it for 45 mins.
  6. Stir the mascarpone and the powdered sugar, and cover the cake.
  7. Decorate with marzipan carrots.


Difficulty:easy
Prep time: 1 hours - 1 hours 10 mins
Baking time: 45 mind
Baking temperature: 180°C

Bon appétit!:)

6 megjegyzés:

  1. Muszáj hozzá külön rétes liszt is? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az eredeti receptben írják, hogy sima liszttel is jó, megpróbálhatod azzal, biztos finom lesz úgy is!:)

      Törlés
  2. Szia!Azt szeretném kérdezni,hogy mennyi cukrot kell a sárgájához keverni?mert azt nem írja pontosan a recept.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, 30 dkg cukrot kell, ne haragudj, véletlenül kihagytam.. :S

      Törlés
  3. Gyönyörű lett a tésztája, ügyi vagy! Nálunk is nagy kedvenc - még apukám is kéri, pedig ő a répát leginkább csak a húslevesben eszi meg :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, aranyos vagy!!:))
      De ugye, hogy nem is érződik rajta, hogy répa van benne?!:D

      Törlés