Most is bebizonyította a brownie, hogy igencsak sok oldala van. Készíthető meggyel, mogyoróval, dióval, karamellel, krémsajttal és akár kókusszal is. Én most a kókuszos verziót készítettem el.
Még csak tesóm kóstolta meg, de neki nagyon ízlett!:)
Hozzávalók (38x25 cm-es tepsi):
Tészta:
- 240 g csoki (nekem ebből 180 g tej- és 60 g étcsokoládé)
- 270 g vaj
- 5 tojás
- 470 g cukor
- 2,5 ek van.aroma
- 200 g liszt
- 70 g keserű kakaó (ha cukrozott kakaót használunk, akkor mindenképpen csökkentsük a cukor mennyiségét!)
- 1 tk sütőpor
Kókuszkrém:
- 2 tojás
- 100 g cukor
- 1 cs. van.cukor
- 150 g tejföl
- 200 g kókuszreszelék
Elkészítés:
- Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
- Egy tálban a cukrot és a tojásokat habverővel verjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a van.aromát.
- A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze, majd adjuk hozzá a cukros tojáshoz, és kavarjuk homogénre.
- Végül keverjük hozzá az olvasztott csokit.
- A tészta felét öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. TIPP: Érdemes előtte a tálat lemérni, így könnyebb megfelezni.
- A kókuszkrémhez a tojást, a cukrokat és a tejfölt kavarjuk össze, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket.
- A krémet kanalazzuk a tészta tetejére, majd óvatosan simítsuk egyenesre.
- Végül öntsük rá a maradék tésztát. (Óvatosan húzzuk szét, mert a krém és a tészta is ragadós!) TIPP: Ne hagyjuk sokáig a tésztát állni, mert ha elkezd kötni a vaj, akkor nehezebb kenni.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 30 percig.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
-----------------------------------------------------------------
The brownie is good with everything: cherry, walnut, peanut, caramel, mascarpone and coconut too.
Ingredients:
- 240 g chocolate (I used 180 g milk, 60 g dark chocolate)
- 270 g butter
- 5 eggs
- 470 g sugar
- 2,5 tablespoon vanilla aroma
- 200 g flour
- 70 g cocoa (unsweetened)
- 1 teaspoon baking powder
Coconut cream:
- 2 eggs
- 100 g sugar
- 10 g vanilla sugar
- 150 g sour cream
- 200 g coconut
Directions:
- Line you pan with baking paper, leaving an overhang on all sides.
- Melt the chocolate and the butter in water bath.
- Whisk the eggs with the sugar until you get a light yellow cream, then add the vanilla aroma.
- To the eggy mousse gently fold the flour, coca, baking powder mixture.
- Then add the melted chocolate and stir until smooth.
- Pour the half of the cream into the prepared pan.
- To the coconut cream, stir the eggs, sugar, vanilla sugar, and sour cream, then add the coconut.
- Spoon this cream to the top of the batter.
- Then pour the other half batter. (Be careful, because the cream and the batter are sticky!)
- Tip: Make this as fast as you can, because the butter will become hard, and it will be harder to spread.
- In a preheated oven, in 180°C bake it for 30 mins.
Difficulty: easy
Prep time: 1 hour
Baking time: 30 mins
Baking temperature: 180°C
Bon appétit!:)
A kókuszkrém ötlete Nosaltyról van!
Csak nyelek itt nagyokat :))
VálaszTörlésSzuper jól néz ki és biztosan különlegesen fincsi a kókuszkrémmel. Listára felvéve :)
Köszönöm szépen:) Jujj de jóó, örülök:) Remélem nektek is bejön ezzel a kókuszkrémmel!:)
Törlésnekem nem akar valaki sütni ilyet? elég jól néz ki :D
VálaszTörlésHahah :D köszii,örülök, hogy tetszik:))
TörlésNézz szépen valamelyik családtagodra, hátha megsajnál :D
próbáltam, nem jött be :D
TörlésHát nincs más hátra,mint hogy te megpróbálod! :P
TörlésMég finomabb és még jobban fog esni, ha te magad csinálod!:)
A magyar leírásban a tésztához 470 g cukor még???!!! Nem elírás? Mert az angol változatban egy gramm sincs írva a csokikon kívül...
VálaszTörlésAz angolból maradt ki a mennyiség. És nem elírás!:)
Törléskarácsonykor megcsináltam,az egyik legjobb brownie amit ettem!
VálaszTörlésSzia:) A tojás mennyiség adott? nem lehet kevesebbel is megcsinálni? :)
VálaszTörlés