Ugyan még nem sikerült beszereznem fehér kerámiás pitetálat, de már pitelázban égek.
Mamám meg hozott 4 db érett körtét, így mindenképpen valamilyen körtés sütit kerestem, így esett a választásom erre a receptre, amit NoSaltyn találtam.
Ezzel a sütivel itthon nagy sikert arattam, mindenkinek nagyon ízlett, nagyon örülök neki!!:))
Bár sajnos a képek most nem sikerültek valami jól.. :( Majd legközelebb:))
Hozzávalók(26 cm-es tortaforma):
Tészta:- 300 g liszt
- 150 g hideg teavaj
- 60 g cukor
- 1 tojás
Töltelék:
- 40 g vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 90 g cukor
- 250 g túró
- baracklekvár
- 3-4 érett körte
Tetejére:
- cukor
- habtejszín
Elkészítés:
- A lisztbe morzsoljuk bele a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot és a tojást.
- Gyúrjuk össze, majd folpackba csomagolva félórára rakjuk a hűtőbe.
- A tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük bele a sütőpapírral bélelt tortaformába. Ha szükséges a szélét vágjuk egyenesre.
- A pudingporból, cukorból és a tejből főzzünk pudingot, majd hűtsük langyosra.
- A langyos pudingba a túrót botmixerrel keverjük össze.
- Egyenletesen oszlassuk el a túrókrémet a tésztán.
- Kenjük meg a túró tetejét baracklekvárral.
- A körtét daraboljuk fel, majd helyezzük a tésztára.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 35 percig.
- Amíg sül, készítsük el a karamellt.
- A cukrot karamellizáljuk meg, majd adjuk hozzá a tejszínt és olvasszuk fel benne a karamellt, hogy folyós legyen.
- A megsült tészta, tetejére csurgassuk a karamellt és egyenletesen oszlassuk el rajta.
Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Sütési idő: 35 perc
Sütési hőfok: 180°C
Nehézség: könnyű
Jaj, kellet ezt nekem megnézni így este 10 után ;)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, és milyen fincsi lehetett !
A körtét különösen szeretem :)
De aranyooos vagy:) Köszönöm szépeen:))
TörlésFúú na akkor ajánlom nagyon. :P Aki megkóstolta, mindenkinek nagyon ízlett, remélem nektek is fog!:)
Szia! Holnap szeretném megcsinálni, de nem próbáltam még karamellt készíteni. Leírnád a cukor és a tejszín mennyiségét és hogy pontosan hogyan készül?
VálaszTörlésElőre is köszi!
Anita
Szia Anita!
TörlésPontosan így készül: http://sutni-jo.blogspot.hu/2011/10/karamell.html
Mennyiséget sajnos nem tudok mondani, mert mi mindig többet csinálunk, mert tesóm szereti megeszegetni a maradék karamellt.
Sok sikert hozzá!:)
TIPP: Alacsony lángon készítsd a karamellt, nehogy leégjen, illetve minél nagyobb lábasban (minél nagyobb felületen érintkezik a "tűzzel" annál jobb).
Majd írd meg, hogy hogy sikerült!:)
szandi
Szia Szandi!
VálaszTörlésMegsütöttem a tortát nagyon finom lett,csak egy kis probléma volt vele.
Nem volt megadva,hogy a tetejére mennyi cukorhoz mennyi tejszínt kell adni,és én beleraktam egy kis dobozos(azt hiszem 125ml-es volt)tejszínt és nem kötött meg a karamell a tetején:((
Sajnos szétfolyt az egész süti.
Szia!
TörlésÖrülök, hogy ízlett!:)
125 ml tejszínt hány g cukorhoz tettél?
Teljesen az enyém sem kötött meg, sőt inkább folyós volt! Ha megkötne akkor beletörne a fogad..:( De sajnálom, hogy nagyon szétfolyt..:/
Egyébként ha sokallod a tejszínt, akkor legközelebb főzd pár perccel tovább, és sűrűsödni fog! :)
TörlésMost sütöttem meg, körte helyett naranccsal és aszalt datolyával, és a túrós töltelékhez majdnem 400 g túrót használtam fel, és egy kis natúr joghurot is tettem bele. Remélem jó lesz, holnap lesz csak kóstolás! :)
VálaszTörlésGratulálok a receptjeidhez, követlek nagyon! :))
Janka
Szia Janka!
TörlésNagyon izgalmas az újításod, gratulálok hozzá!:) Hogy sikerült, hogy ízlett?
Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy!!:)
Szandi