Tesóm már hetek, hónapok óta nyaggat, hogy csináljak megint ilyen sütit, mert hogy neki mennyire ízlik. Nekem meg sosem volt kedvem, mert az maradt meg belőle, hogy kicsit pepecselős.. Hát ez valós emlék volt, viszont! megéri!! olyaan nagyon finom, hogy húú! :D Nutella szerelmeseinek kötelező süti!:)
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 6 ek cukor
- 2 ek liszt
- 2 ek zsemlemorzsa/rétesliszt
- 1 ek olaj
- 0,5 cs. sütőpor
- 70 g durvára darált mogyoró
Krém:
- 6 tojássárgája
- 3 ek rétesliszt
- 1 cs. van.pudinpor
- 0,5 l tej
- 80 g vaj
- 150 g porcukor
- 120 g tejcsokoládé
- nutella
- 0,5 kg háztartási keksz
- meleg tej
- 70 g durvára darált mogyoró
Tejszín:
- 2,5 dl habtejszín
- 4 ek cukor
- 1 cs. habfixáló
Elkészítés:
- A tésztához a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
- A lisztet, a sütőport, és a zsemlemorzsát/réteslisztet keverjük össze, majd forgassuk hozzá a hab felét.
- Adjuk hozzá az olajat, majd a hab másik felét.
- Simítsuk a tepsibe és szórjuk meg durvára aprított mogyoróval.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 15 percig.
- Még melegen kenjük meg a tésztát Nutellával. (mikróban melegítsük meg kicsit)
- A krémhez a tojássárgáját, a réteslisztet és a pudingport keverjük simára, majd adagoljuk hozzá a tejet és főzzünk belőle pudingot.
- Adjuk hozzá a vajat, valamint a porcukrot, és kavarjuk simára.
- Osszuk két részre a krémet.
- Még melegen adjuk az egyikhez a kockára tört csokoládét, és hagyjuk a krémeket teljesen kihűlni.
- Meleg tejbe áztassuk a kekszeket és rakjuk ki a tészta tetejét.
- Kenjük meg a sárga krémmel és szórjuk meg mogyoróval.
- Ismét rakjuk ki a tetejét tejbe mártott keksszel.
- Kenjük le a tetejét Nutellával.
- Majd simítsuk el a tetején a csokoládés krémet.
- A tejszín hozzávalóiból verjünk kemény habot és kenjük meg a tészta tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: kb 1 óra + hűtés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!
Eredeti recept: ITT
Családunkban is nagy kedvenc... csak legközelebb ők is megsüthetnék helyettem :D
VálaszTörlésHahah :DD ezek szerint nem csak nekem túl hosszadalmas az elkészítése :D
TörlésMi az, hogy hetek, hónapok?? :ooo Legalább 3-4 éve várok erre a sütire! :o :D
VálaszTörlésMax 1,5 év.. :D
TörlésInkább három:)
TörlésVajas keksszel is jó a süti? Mivel az puhább keksz azt is bele kell mártogatni a tejbe? KÖszi, Zsuzsi
VálaszTörlésSzia Zsuzsi!
TörlésÉn mindenképpen háztartási keksszel készíteném, mert a vajas keksz elviheti az ízét, mert az édesebb. Remélem ízleni fog!:)
Kellemes ünnepeket!
Szia Szandi!
VálaszTörlésSzeretném megcsinálni ezt a sütit hétfőn, de csak kedden szeretném szállítani. Ebben az esetben mikor rakjam rá a tejszínhabot? közvetlenül szállítás előtt vagy előző nap azt is rárakhatom? :)
Szia Orsi!
TörlésÉrdemes inkább szállítás előtt rárakni, mert a tejszínhab frissen a legfinomabb :)
Köszönöm szépen!!! :)
TörlésSzívesen:))
TörlésOrsikam,igazan kedves Toled,hogy elhozod Kecskemetre nekem a sutit. Nem baj ha osszeesik a hab,ugy is megeszem ;) :D
TörlésOrsikam,igazan kedves Toled,hogy elhozod Kecskemetre nekem a sutit. Nem baj ha osszeesik a hab,ugy is megeszem ;) :D
Törlés:D :D Szofikám!!! Csakis tökéletes habbal szállítom Neked :D
TörlésSzandi ne haragudj hogy kicsit offoltuk itt a dolgokat :)))
Semmi probléma :D
TörlésHú, ez brutális... :)
VálaszTörlésElképesztően ügyes vagy. A sütik is szuperek, az oldalad is, a videók is. Ilyen fiatal létedre hihetetlenül profi vagy. Majd szólj, mikor nyílik meg a cukrászdád. A törzsvendéged leszek. De addig is feliratkozom. :)
Óóó nagyon nagyon szépen köszönöm!! Hihetetlenül jól esnek a szavaid!!:)
TörlésEgyből szólni fogok!!:)
Szia! :) én azt szeretném kérdezni, hogy mekkora tepsiben sütötted meg a tésztát? :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen előre is a válaszod! :)
Szia Edit!
Törlés38x28 cm-es a tepsim:)
Jó sütögetést:)
Nem lett olyan tökéletes külsőre, mint a tiéd, de az ízével nagyon elégedett vagyok, így első próbálkozásra büszke vagyok magamra!! :D Köszönöm a receptet, és Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok! :)
TörlésNagyon örülök, hogy ízlett!:) A külseje pedig legközelebb már tökéletes les:)
TörlésSzia Szandi! Csak ámulok és bámulok a sütijeid láttán. Én nagyon "béna" süti készítő vagyok, de te meghoztad a kedvem ezzel a sütivel a sütögetéshez. Tényleg jó bele a sós mogyoró? Először a videót láttam és ott azt említetted. Mennyire érezhető ki a sós íz? Bár most így fogom csinálni, mert nem bírom ki, amíg vennék holnap sótlan mogyorót. :-)
VálaszTörlésSzia Kriszta!
TörlésDe aranyos vagy, koszi:)
Tenyleg jo bele, nagyon kulonlegesse teszi, de ha idegenkedsz tole akkor nyugodtan tegyel bele sotlant:)
De ahogy olvasom gondolom mar elkeszitetted...milyen lett?:)
Szia Szandi!
VálaszTörlésBocsánat, hogy csak most válaszolok. Isteni lett a süti, külön öröm, hogy még én is meg tudtam csinálni. Tényleg jó volt bele a sós mogyoró. :-) A többi sütidet is igyekszem majd kipróálni.
Szia! Milyen mogyorót használsz? Sóstól félek egy kicsit ? Márkát tudnál írni? Üdv
VálaszTörlésSzia. Tészta hozzávalóhoz írtad h 2 el liszt , 2 ek zsemlemorzsa/ rétes liszt, itt melyiket kell? Elég a 2 ek liszt és a zsemlemorzsa? Köszönöm válaszod Alexandra
VálaszTörlésSzia. Tésztájához lehet sima liszt és zsemlemorzsa? 2 -2 el? Nincs rétes lisztet. Köszi a valaszt
VálaszTörlés