Nagyon nagyon finom kakaós csiga, legalábbis amit eddig én ettem.. azok közül szerintem ez a legfinomabb.:)
Eddig minden csigámból kifolyt a kakaó, de ebben mind benne maradt, szerintem ez Mamám titkának köszönhető, amit a receptben olvashattok!:)
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 50 g élesztő
- 300 g cukor
- csipet só
- 5-6 dl tej
- 200 g vaj
- 160 g vaj
Töltelék:
- 100 g vaj
- 7 ek holland kakaó
- 24 ek cukor
- 1 ek liszt (ez a titok:)
Elkészítés:
- Az élesztőt futtassuk fel 1 dl cukros(csipet), sós(csipet) langyos tejben.
- A cukros lisztbe morzsoljuk el a vajat.
- Adjuk hozzá az élesztőt és kezdjük el összedolgozni, majd adagoljuk hozzá a tejet. (Csak amennyit felvesz!)
- Pihentessük fél órán át, majd gyúrjuk össze, és hagyjuk még további félórára.
- Ha letelt az egy óra, nyújtsuk ki kb 2 cm vastagra és kenjük meg puha vajjal(16 dkg) (NE legyen folyós!) és hajtsuk 3x félbe, majd hagyjuk további félórára pihenni.
- A kakaót,cukrot és a lisztet keverjük össze.
- Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg olvasztott vajjal és szórjuk meg a kakaós keverékkel. (Én a tésztát félbevágtam, és először csak az egyiket készítettem el, majd a másik felét, mert egyszerre túl nagy lett volna.)
- Tekerjük fel és vágjunk kb 1,5-2 cm-es csigákat.
- Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe és hagyjuk még 20 percig pihenni.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 25 percig.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: kb 3-4 óra
Sütési idő: 25 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:))
Eredeti recept: ITT
Nagyon szépek! A kakaós csigákkal én mindig gondban vagyok, mert nem szeretem, aminek a széle törik, vagy aminek csak a közepén van kakaó, ezért csak elvétve találok olyat, ami megüti a mércét. :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen!:)
TörlésIgen-igen, a jóó kakaós a legjobb, ami a szélén is hasonlóan kakaós mint a közepén. :)
Anyósom is mindig tesz lisztet a töltelékbe és így tényleg benne marad a tésztában a töltelék. Tudnak valamit ezek a nagyik ;)
VálaszTörlésBizony a nagyik sok jó dolgot tudnak!:)
Törlés