Oldalak

2013. október 24., csütörtök

Diós-szilvalekváros hókifli






Tudom..tudom.. régen hoztam nektek új receptet, de most itt vagyok!:)
Az a jó ebben a sütiben, hogy akár napokig eláll úgy, hogy nem szárad meg és ugyanolyan finom mint az első nap!:) És tudjátok miért olyan különösen finom? Mert a húgom is segített!:)
A diós-szilvalekváros ötlet megint a mamáé!:)

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 kg liszt (600 g rétesliszt, 400 g finomliszt)
  • 500 g vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1,5-2 dl tej (vagy amennyit felvesz)


Töltelék:

  • 250 g dió
  • 200 g cukor
  • 1 cs. van.cukor
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1 dl tej
  • szilvalekvár

  • porcukor


Elkészítés:

  1. A lisztbe morzsoljuk bele a vajat, majd adjuk hozzá a tejfölt és kezdjük el összegyúrni. Adagoljuk hozzá a tejet amennyit felvesz. 
  2. Amíg elkészítjük a tölteléket hagyjuk pihenni.
  3. A diót a cukorral daráljuk le, majd keverjük össze a zsemlemorzsával és a tejjel, és kicsit sűrűsítsük össze a tűzhelyen.
  4. Keverjük össze a diós tölteléket a szilvalekvárral. (Persze ez elhagyható, de nekünk így nagyon ízlett!)
  5. Nyújtsuk ki a tésztát és pogácsaszaggatóval várjunk ki belőle köröket.
  6. A szélére tegyünk a töltelékből és tekerjük fel.
  7. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 20-25 percig. (A kiflik méretétől is függ!)
  8. Még melegen forgassuk porcukorba.


Nehézség: közepes
Elkészítési idő: pár óra
Sütési idő: 20-25 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

1 megjegyzés: