Nagyon finom és sokáig puha marad! Nálunk ez az eddigi befutó!:)
A tésztája kicsit lágy lesz, ne ijedjetek meg! Pár kanál lisztet bele kell gyúrni a nyújtás előtt és akkor nem lesz vele probléma!
Mivel nem került rá kivételesen díszítés, így én inkább mézes puszedlinak hívnám. :)
Hozzávalók:
- 600 g liszt
- 4 tojás
- 280 g porcukor
- 250 g méz
- 1 kk szódabikarbóna
- 0,5 cs. mézeskalács-fűszerkeverék
- 250 g olvasztott vaj
Elkészítés:
- A lisztet, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszerkeveréket keverjük össze, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk össze.
- Tegyük hűtőbe és pihentessük kb. 5 órán keresztül.
- Nyújtsuk ki kb 6-7 mm vastagra majd szaggassuk ki.
- Előmelegített sütőben,180°C-on süssük 10-12 percig. (Ha szükséges vegyük ki hamarabb, vagy süssük tovább!)
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc + 5 óra pihentetés + sütés
Sütési idő: 15-20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése