Mikor átmentem megköszönni a receptet a szomszédnéni megkérdezte, hogy milyen recept alapján sütöttük? Hát mondom amit tetszett adni tesómnak.. Véleménye szerint a miénk még finomabb volt. :)
Hozzávalók:
- 600 g liszt
- 400 g margarin
- 60 g élesztő
- kb 1 dl tej + pici cukor + kevés liszt
- 2 egész tojás + 2 tojássárgája
- 2 lapos ek só
- 4 közepes méretű krumpli
- tejföl
- sajt
Elkészítés:
- A krumplit hámozzuk meg majd sós vízben főzzük meg.
- Ha kihűlt a krumpli törjük össze.
- A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és hintsünk rá pici cukrot és kevés lisztet, majd hagyjuk felfutni.
- A lisztbe morzsoljuk bele a margarint, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a sót és a kihűlt tört krumplit és gyúrjuk össze. (Ha nem állna össze, akkor adjunk még hozzá további lisztet.)
- Nyújtsuk ki kb 1 cm vastagra és kenjük meg vékonyan tejföllel, majd hajtogassuk össze.
- Takarjuk le és hagyjuk pihenni félórán-1 órán át.
- Nyújtsuk ki ismét 1 cm vastagra és kenjük meg vékonyan tejföllel majd hajtogassuk össze.
- Nyújtsuk ki 1-1,5 cm vastagra és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval.
- A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 20-25 percig. (Attól függően, hogy milyen vastag illetve milyen sűrűn rakjuk.)
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: kb 3 óra
Sütési idő: 20-25 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Szia Szandi.Most sütöm a sajtos pogit,a tészta állaga remek,remélem az íze is az lesz.A kérdésem az lenne,hogy a pogi tetejét nem kell tojássárgájával lekenni,mielőtt ráteszed a reszelt sajtot?Köszi a választ,Lili
VálaszTörlésSzia Lili!:)
TörlésIgazából én nem kentem meg, de szerintem ha te lekened attól még az íze nem fog változni!:)
Remélem ízlett a pogi!:)
Szandi
A pogi nagyon finom volt,mindenkinek ízlett.Ma másodjára készítem el.Lenne egy kérdésem még egy másik recepteddel kapcsolatban.Múltkor megcsináltam a kókuszcsók-ot és valami hibázott nálam.Mikor a tésztát összeállítottam nagyon lágy volt még úgy is, hogy lisztet tettem még bele.Mikor kisültek az adagok,világhosbarna volt a színe és puha.15 perc elteltével minden süti kivétel nélkül a puha állagból,kemény állagú lett.Így nem is tapasztottam össze a fincsi csokikrémmel.Szóval majdhogynem ehetetlen lett az egész.Hol hibázhattam? Talán ott a margarin amit használtam nem volt lágy? Előre is köszi a választ Szandi.Még fogok tenni vele késöbb egy próbát.Köszi, Lili
VálaszTörlésSzia Lili!:)
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ízlik a pogi!:)
Hm, nem hiszem, hogy a margarin lenne a ludas, de ugye nem hideg volt? Mondjuk akkor nem is lehetne jól kikeverni a cukorral.
A hozzávalókból pontosan annyit tettél? (még mielőtt több liszt került volna bele)
Igazából másra nem tudok gondolni..:/
Remélem legközelebb sikerül!:)