Oldalak

2013. november 8., péntek

Sajtos-krumplis pogácsa




A szomszédnéni nagyon finom sajtos pogi receptjét hozom most nektek!:) Múltkor küldött nekünk pár mennyei pogácsát és gyorsan át is küldtem tesómat a receptjéért. Megéri kipróbálni, napokig finom puha marad.
Mikor átmentem megköszönni a receptet a szomszédnéni megkérdezte, hogy milyen recept alapján sütöttük? Hát mondom amit tetszett adni tesómnak.. Véleménye szerint a miénk még finomabb volt. :)

Hozzávalók:

  • 600 g liszt
  • 400 g margarin
  • 60 g élesztő
  • kb 1 dl tej + pici cukor + kevés liszt
  • 2 egész tojás + 2 tojássárgája
  • 2 lapos ek só
  • 4 közepes méretű krumpli
  • tejföl
  • sajt


Elkészítés: 
  1. A krumplit hámozzuk meg majd sós vízben főzzük meg. 
  2. Ha kihűlt a krumpli törjük össze.
  3. A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és hintsünk rá pici cukrot és kevés lisztet, majd hagyjuk felfutni.
  4. A lisztbe morzsoljuk bele a margarint, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a sót  és a kihűlt tört krumplit és gyúrjuk össze. (Ha nem állna össze, akkor adjunk még hozzá további lisztet.)
  5. Nyújtsuk ki kb 1 cm vastagra és kenjük meg vékonyan tejföllel, majd hajtogassuk össze.
  6. Takarjuk le és hagyjuk pihenni félórán-1 órán át.
  7. Nyújtsuk ki ismét 1 cm vastagra és kenjük meg vékonyan tejföllel majd hajtogassuk össze.
  8. Nyújtsuk ki 1-1,5 cm vastagra és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval.
  9. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
  10. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 20-25 percig. (Attól függően, hogy milyen vastag illetve milyen sűrűn rakjuk.)


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: kb 3 óra
Sütési idő: 20-25 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

4 megjegyzés:

  1. Szia Szandi.Most sütöm a sajtos pogit,a tészta állaga remek,remélem az íze is az lesz.A kérdésem az lenne,hogy a pogi tetejét nem kell tojássárgájával lekenni,mielőtt ráteszed a reszelt sajtot?Köszi a választ,Lili

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lili!:)
      Igazából én nem kentem meg, de szerintem ha te lekened attól még az íze nem fog változni!:)
      Remélem ízlett a pogi!:)
      Szandi

      Törlés
  2. A pogi nagyon finom volt,mindenkinek ízlett.Ma másodjára készítem el.Lenne egy kérdésem még egy másik recepteddel kapcsolatban.Múltkor megcsináltam a kókuszcsók-ot és valami hibázott nálam.Mikor a tésztát összeállítottam nagyon lágy volt még úgy is, hogy lisztet tettem még bele.Mikor kisültek az adagok,világhosbarna volt a színe és puha.15 perc elteltével minden süti kivétel nélkül a puha állagból,kemény állagú lett.Így nem is tapasztottam össze a fincsi csokikrémmel.Szóval majdhogynem ehetetlen lett az egész.Hol hibázhattam? Talán ott a margarin amit használtam nem volt lágy? Előre is köszi a választ Szandi.Még fogok tenni vele késöbb egy próbát.Köszi, Lili

    VálaszTörlés
  3. Szia Lili!:)
    Nagyon örülök, hogy ízlik a pogi!:)
    Hm, nem hiszem, hogy a margarin lenne a ludas, de ugye nem hideg volt? Mondjuk akkor nem is lehetne jól kikeverni a cukorral.
    A hozzávalókból pontosan annyit tettél? (még mielőtt több liszt került volna bele)
    Igazából másra nem tudok gondolni..:/
    Remélem legközelebb sikerül!:)

    VálaszTörlés