Már nagyon régóta terveztem krémes citromos pitét, és most jött el az ideje az elkészítésére.
A barátom és szerintem tökéletes savanykás volt, míg apa szerint a fele mennyiség is elég lenne a citromból. De ettől függetlenül ízlett mindenkinek!:)
Tészta (25 cm-es pite):
- 200 g liszt
- 50 g cukor
- 100 g vaj
- 0,5 tk sütőpor
- csipet só
- 1 tojás
Citromos krém:
- 1,5 dl citromlé
- 1 db citrom lereszelt héja
- 4 tojás
- 150 g cukor
- 160 g vaj
Elkészítés:
- A lisztet, cukrot, sütőport és a sót keverjük össze, majd a vajat morzsoljuk bele.
- Adjuk hozzá a tojást és gyúrjuk össze.
- Nyújtsuk ki, majd béleljünk ki egy 25 cm átmérőjű pitetálat, úgy, hogy legyen pereme is.
- Szurkáljuk meg az alját villával, majd egy sütőpapírt helyezzünk a tészta tetejére és szórjunk rá rizst vagy száraz babot.
- Előmelegített sütőben 180°C-os süssük 15 percig, majd a sütőpapír és rizs nélkül további 10 percig süssük.
- A krémhez a citromlevet, lereszelt héját, a tojást és a cukrot keverjük simára, majd vízgőz felett főzzük sűrűre.
- Miután levettük a vízgőzről adjuk hozzá a vajat és keverjük simára.
- Majd a krémet öntsük a kihűlt tészta tetejére.
- A pitét tegyük hűtőbe kb 4 órára, hogy kellően megfagyjon a citromos krém.
Nehézség: könnyű
Sütési idő: 25 perc
Sütési hőfok: 180°C
Elkészítési idő: 1 óra + 4 óra hűtés
Jó étvágyat hozzá!:)
Ha van kedved játszani egy kicsit, akkor nézz be hozzám:
VálaszTörléshttp://csibekalandok.blogspot.com/2014/01/ismerjuk-meg-egymast-ez-vagyok-en-csibe.html