Mivel nincs igazi téli idő, ezért egy kis télies hangulatot próbáltam becsempézni a forralt boros trüffel személyében. :)
Nekünk nagyon ízlett!:) Csak ugye vigyázzatok, ha bekaptatok egy kis trüffelt, már ne üljetek a volán mögé!
A receptet köszönöm Praliné Paradicsomnak!
Hozzávalók ( kb 25 db-hoz):
- 50 g vörösbor
- 1 ek méz
- 0,5 kk forralt bor fűszerkeverék
- 100 g étcsokoládé (70%-os)
- 25 g tejcsokoládé (persze lehet csak étcsoki is, csak mi nem annyira vagyunk odáig az étcsokiért!)
- 13 g vaj
Bevonás:
- csoki
- kakaópor
Elkészítés:
- A bort, a mézet és a fűszerkeveréket kavarjuk össze és melegítsük fel addig, hogy éppen ne érje el a forráspontot.
- Hagyjuk langyosra hűlni.
- A csokit olvasszuk meg vízgőz felett, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a langyos bort 3-4 adagban.
- Ha simára kavartuk adjuk hozzá a puha vajat, majd tegyük hűtőbe, míg habzsákkal adagolható állagúra hűl.
- Majd sütőpapírra nyomjunk kis halmokat és ismét tegyük vissza a hűtőbe félóra-órára.
- A hűtőből kivéve formázzunk belőle golyókat és helyezzük légmentesen záródó dobozba egy éjszakára.
- Másnap reggel a bevonáshoz melegítsük fel a csokit. (Temperálni kellene, de még nincs maghőmérőm, így egyszerűen csak felolvasztottam.)
- Egy villa segítségével vonjuk be csokival a golyókat, majd forgassuk meg kakaóporban és helyezzük sütőpapírra.
- Ha elkészültek akkor egy szitán keresztül szórjuk le a felesleges kakaóport a trüffelről.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat hozzá!:)
Már vártalak :) Mi nagyon szeretjük a forralt bort, többek közt szenteste is azzal koccintottunk. A papa bora erre remek alapanyag ;)
VálaszTörlésÓ nagyon aranyos vagy!!:))
TörlésHm finom is nagyon a forralt bor:))