2014. március 12., szerda

Borzas habos almás süti


Nagyon finom, könnyű, habos almás sütemény!

Hozzávalók:
Tészta:
  • 500 g liszt
  • 200 g cukor
  • 250 g vaj
  • 3 tojássárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • 3-4 ek tejföl


Habos almás réteg:
  • 30 g vaj
  • 1,5 kg hámozott alma
  • 100 g cukor
  • fahéj
  • 0,5 cs. van.puding
  • kevés víz
  • 3 tojásfehérje
  • búzadara


Elkészítés:
  1. A tésztához a sütőporos cukros lisztbe morzsoljuk bele a vajat, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejfölt és gyúrjuk össze.
  2. Osszuk két felé úgy, hogy az egyik kicsit nagyobb legyen. A nagyobbat a hűtőbe, a kisebbet pedig a fagyasztóba tegyük be amíg elkészül az almás réteg.
  3. Az almát hámozzuk meg, majd szeleteljük fel.
  4. Vajon puhítsuk meg az almát, a cukorral és a fahéjjal együtt. 
  5. Amikor félpuha, adjuk hozzá a vízzel elkevert van. pudingot és főzzük sűrűre, majd hűtsük le.
  6. A hűtőből kivett tésztával béleljük ki a tepsit.
  7. Szurkáljuk meg villával és szórjuk meg kevés búzadarával.
  8. A tojásfehérjét verjük keményre, majd óvatosan keverjük a kihűlt almához és tegyük a tészta tetejére.
  9. A fagyasztóból kivett tésztát nagy lyukú reszelőn reszeljük le úgy, hogy az almaréteget beborítsa.
  10. Előmelegített sütőben 180°C-on kb 30 percig süssük. (Amíg a teteje kezd aranysárgára pirulni.)


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: kb 30 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)


2 megjegyzés:

  1. Én ennek a rácsos változatát ismerem, kicsit másként van benne a töltelék.
    http://agnesszakacskonyve.blogspot.hu/2013/10/pudingos-habos-racsos-almas.html
    A tiéd egyszerűbb, gyorsabban elkészíthető - máris felvéve a listára :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fúú nagyon jól néz ki!!:)
      Remélem ízleni fog ez a verzió is!:))

      Törlés