2014. március 12., szerda

Mágnás diós sütemény





Minél többet áll, annál finomabb diós sütemény!


Hozzávalók:
Tészta:

  • 300 g liszt
  • 150 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 db tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 ek tejföl


Diós töltelék:

  • 200 g cukor
  • 4 db tojás
  • 2 ek tej
  • 200 g darált dió


  • baracklekvár


Elkészítés:
  1. A tésztához a sütőporos cukros lisztbe morzsoljuk bele a vajat, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejfölt és gyúrjuk össze. Míg összeállítjuk a tölteléket hagyjuk a tésztát pihenni.
  2. A tojássárgáját a cukorral és a tejjel keverjük habosra. (A legkönnyebb habverővel fehéredésíg verni!)
  3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a darált diót, végül a tojássárgáját.
  4. A tészta 2/3-át nyújtsuk ki és béleljük ki vele a tepsit.
  5. Kenjük le sárgabarackkal a tésztát.
  6. A tölteléket halmozzuk a tészta tetejére.
  7. A maradék 1/3 tésztából formáljunk rácsokat és helyezzük a tészta tetejére.
  8. Előmelegített sütőben, 220°C-on süssük 10 percig, majd 200°C-ra levéve további 10-15 percig, míg kezd pirulni a teteje.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 20-25 perc
Sütési hőfok: 220°C, majd 200°C


Jó étvágyat hozzá!:)

1 megjegyzés: