Minél többet áll, annál finomabb diós sütemény!
Hozzávalók:
Tészta:
- 300 g liszt
- 150 g vaj
- 100 g cukor
- 1 db tojás
- 1 cs. sütőpor
- 1 ek tejföl
Diós töltelék:
- 200 g cukor
- 4 db tojás
- 2 ek tej
- 200 g darált dió
- baracklekvár
Elkészítés:
- A tésztához a sütőporos cukros lisztbe morzsoljuk bele a vajat, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejfölt és gyúrjuk össze. Míg összeállítjuk a tölteléket hagyjuk a tésztát pihenni.
- A tojássárgáját a cukorral és a tejjel keverjük habosra. (A legkönnyebb habverővel fehéredésíg verni!)
- A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a darált diót, végül a tojássárgáját.
- A tészta 2/3-át nyújtsuk ki és béleljük ki vele a tepsit.
- Kenjük le sárgabarackkal a tésztát.
- A tölteléket halmozzuk a tészta tetejére.
- A maradék 1/3 tésztából formáljunk rácsokat és helyezzük a tészta tetejére.
- Előmelegített sütőben, 220°C-on süssük 10 percig, majd 200°C-ra levéve további 10-15 percig, míg kezd pirulni a teteje.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 20-25 perc
Jó étvágyat hozzá!:)
Egyik kedvenc sütim :)
VálaszTörlés