Hmm.. mi igazi karamell fanatikusak vagyunk..nyamnyam..
Alapból a snickersből egy egész kartonnal meg tudnék enni, jajj is lenne nekem.. :D
Na de most, hogy megcsináltam az itthoni verzióját, hát nagyon nehéz leállni.
Érdemes kipróbálni, biztos, hogy nem utoljára készítettem el!!:)
Hozzávalók:
Tészta
- 130 g liszt
- 70 g cukor
- 40 g vaj
- 1 tojás
Karamellréteg:
- 200 g cukor
- 1,5 dl habtejszín
- 50 g vaj
- 250 g sós mogyoró
Csokiréteg:
- 200 g csokoládé
Elkészítés:
- A lisztet a cukorral keverjük össze, és morzsoljuk bele a vajat, majd a tojással dolgozzuk össze.
- A sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtsuk bele.
- Előmelegített sütőben, 165°C-on süssük 15 percig.
- A karamellhez a cukrot kezdjük el karamellizálni, majd adjuk hozzá a felforralt habtejszínt. A megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne.
- Majd adjuk hozzá a vajat.
- Kapcsoljuk le alatta a tüzet, és kavarjuk hozzá a mogyorót.
- Öntsük a kihűlt tészta tetejére.
- Ha kihűlt, a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval vonjuk be a karamellréteg tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 165°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Eredeti recept: ITT
Én is bírom a Snickerst, jó móka lehet otthon elkészíteni :)
VálaszTörlésRipsz-ropsz készen van:))
TörlésSzia! Segítenél abban, hogy kb. mekkora tepsiben készítsem? Köszi, Kriszta
VálaszTörlésSzia Kriszta!
TörlésAz én tepsim 31x21 cm-es:)
Jó sütést!
Szandi
Köszönöm!
VálaszTörlésZseniálisan hangzik :) Vajon kókuszkrémmel is ugyanilyen fincsi lesz?... (A tejfehérje tiltólistás nálunk...) Kipróbálom :) Köszönöm.
VálaszTörlés