Oldalak

2014. június 25., szerda

Fondants au chocolat - Mennyei olvadós csokoládé / Chocolate lava


Kívül tészta, belül folyós csokoládé! Hmm.. 
Családom és a barátom nevében is beszélhetek, nagyooon finom sütemény!
Egyetlen probléma van vele...kevés van belőle.:(
8 kis tálkához viszonylag sok minden szükséges, de higgyétek el nekem, megéri!!:)

Hozzávalók (8 soufflé tálka):
  • 250 g vaj
  • 250 g min. 60%-os magas minőségű csokoládé ( ha ettől erősebb akkor egy kicsit keserű lesz) 
  • 5 tojás
  • 5 tojássárgája
  • 300 g cukor
  • 250 g liszt
Elkészítés:
    1. A vajat és a csokit gőz fölött olvasszuk meg. Ha kész, tegyük addig félre, amíg elvégezzük a többi lépést.
    2. Az egész tojásokat, a tojássárgákat és a cukrot kavarjuk homogénre fakanállal.
    3. Majd öntsük ehhez a langyosra hűlt csokikeveréket és kavarjuk jól össze.
    4. Végül mérjük bele a lisztet és keverjük azzal is össze.
    5. A sütőformákat olvasztott vajjal kenjük ki, majd a kakaóporral terítsük be a formát belülről. (Ez a lépés főleg akkor fontos, ha szeretnénk kiborítani a tálkából!)
    6. Öntsük a masszát a sütőformába, majd előmelegített sütőben, 160 °C-on süssük 14-16 percig. ( ha muffinformát használunk, akkor csak 8 perc!)
    7. Ha ki akarjuk borítani egy tányérra, előtte egy késsel vágjuk körbe.
    Nehézség: közepes
    Elkészítési idő: 30-40 perc
    Sütési hőfok: 160°C
    Sütési idő: 14-16 perc

    Eredeti recept: ITT

    Jó étvágyat hozzá:))

    Valentin-napi desszertek
     ---------------------------------------

    Really delicious chocolate dessert!!

    Ingredients (8 soufflé):
    • 250 g butter
    • 250 g min 60% chocolate
    • 5 eggs
    • 5 egg-yolk
    • 300 g sugar
    • 250 g flour

    • butter
    • cocoa


    Directions:
    1. Melt the chocolate and the butter in a water bath.
    2. Stir the eggs, egg-yolks and the sugar until smooth.
    3. Then pour the melted chocolate, and mix it well.
    4. And add the flour, and stir completely.
    5. Grease the soufflé bowl with melted butter, then cover with a thin layer of cocoa.
    6. Pour the chocolate cream to the bowls.
    7. In a preheated oven, on 160°C bake it for 14-16 mins.
    Difficulty: easy
    Prep time: 30-40 mins
    Baking time: 14-16 mins
    Baking temperature: 160°C

    Bon appétit!:)



      2014. június 20., péntek

      Csokitorta avokádóval / Chocolate cake with avocado






      Zita segítsége alapján javítottam a receptet, ezúton köszönöm neked a segítséget, illetve az alapreceptet is. Itt tudjátok elérni: ITT
      Illetve a korábbi bejegyzést töröltem, mert az URL cím továbbra is megtévesztő volt, valamint a forrás megjelölés is véletlenül lemaradt, amiért elnézést kérek!

      Na de a tortáról...hm nagyon finom, mintha igazi csokoládés krém lenne a tetején, pedig avokádó és kakaó van benne, érdemes kipróbálnia mindenkinek, igazi különlegesség:)

      Hozzávalók (22 cm-es tortaforma):
      Tészta:

      • 70 g darált mandula
      • 130 g darált dió
      • 140 g magozott datolya
      • fél kiskanál só


      Csokikrém:

      • 3 puha avokádó
      • 105 g kakaó
      • 75 g vaj
      • 150 g nádcukor
      • 1 csipet só
      • 1 cs. vaníliás cukor



      Elkészítés:

      1. A mandulát, a diót, a datolyát, és a fél kiskanál sót rakjuk turmixgépbe, és pürésítsük, míg összeáll.
      2. Nyomkodjuk bele a tortaformába, és helyezzük hűtőbe egy órára kb.
      3. Addig készítsük el a krémet.
      4. Az avokádót, a nádcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a kakaót rakjuk turmixgépbe, és turmixoljuk össze.
      5. Majd keverjük hozzá az olvasztott vajat, és kenjünk meg a tészta alapot a krémmel.
      6. Ismét helyezzük a hűtőbe kb 1 órára.


      Nehézség: könnyű
      Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

      Jó étvágyat hozzá!:)


      ---------------------------------------------------------------

      This is a really delicious chocolate cake. 


      Ingredients (22 cm cake):
      For the cake:
      • 70 g grout almond
      • 130 g grout walnut
      • 140 g date without the pit
      • half teaspoon salt


      Chocolate cream:
      •  3 soft avocado
      • 105 g cocoa (non sugar)
      • 75 g butter
      • 150 g cane sugar
      • 1 pinch salt
      • 10 g vanilla sugar



      Directions:
      1. Put the almond, the walnut, the date and the salt in a food processor, and blend it.
      2. Press this mixture into the tin, then refrigerate at least 1 hours.
      3. Put the avocado, the cane sugar, the salt, the vanilla sugar and the cocoa in a food processor, and blend it until you have a smooth cream.
      4. Then stir to this the melted butter, and pour the cream to the cake.
      5. Refrigerate again at least 1 hours.

      Difficulty: easy
      Prep time: 20 minutes + refrigeration

      Bon appétit!

      Chech out my YouTube video about this cake:
      https://www.youtube.com/watch?v=IvrmTnt410M



      2014. június 15., vasárnap

      Epres túrótorta




      Ez a torta tesóm 16. szülinapjára készült, plusz a kívánságára sütöttem még tejszínes málnás tortát is. Mindkettő könnyed nyári torta. :)

      Ugyanilyen tortát sütöttem húgom meglepi szülinapjára is, csak akkor csokival vontam be a külsejét. Nagyon ízlett a barátainak is. :)

      Igazából a túrókrém olyan, mint amilyen a guru tortához készítek, csak most került bele eper is.

      Hozzávalók (26 cm-es tortához):
      Tésztához:
      •     9 tojás
      •     9 ek cukor
      •     9 ek liszt
      •     2 ek kakaópor
      •     1 cs. sütőpor
       Krémhez:

      •     750 g túró + 214 g cukor
      •     2-2,5 dl tejföl
      •     2 dl habtejszín+100g cukor+ fél cs. habfixáló
      •     eper
      Díszítéshez:
      • mandula
      • eper
      Elkészítés:

      1. Kapcsos tortaformába a tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát.
      2. Közben keverjük ki a túrót a cukorral, tejföllel.
      3. Majd verjük fel a tejszínt a cukorral, és forgassuk bele a túrókrémbe.
      4. Tegyünk félre egy keveset a torta tetejére és az oldalára. (Kb. a krém harmadát)
      5. Az epret kockázzuk fel, és keverjük a túrókrémhez.
      6. A kihűlt piskótát vágjuk három részre.
      7. A piskótalapokat töltsük meg epres túrókrémmel.
      8. A torta tetejét és az oldalát vonjuk be a félretett túrókrémmel.
      9. Ízlés szerint díszíthetjük eperrel, mandulával.
      10. Tároljuk hűtőben.
      Nehézség: könnyű
      Elkészítési idő: 1,5 óra
      Sütési idő: kb 40 perc (tűpróba!)
      Sütési hőfok: 180°C

      Jó étvágyat hozzá!:)



      2014. június 7., szombat

      Nyitott könyv torta










      Ez a nyitott könyv alakú torta megrendelésre készült. :)
      Nagyon nagyon szerettem csinálni!!!
      Kicsit faraghattam volna még, hogy még inkább íves legyen, de őszintén szólva én így is büszke vagyok rá!!:)
      A piskóta 13 tojásból készült, és a szokásos csokis-meggyes tölteléket kapta.