2014. június 25., szerda

Fondants au chocolat - Mennyei olvadós csokoládé / Chocolate lava


Kívül tészta, belül folyós csokoládé! Hmm.. 
Családom és a barátom nevében is beszélhetek, nagyooon finom sütemény!
Egyetlen probléma van vele...kevés van belőle.:(
8 kis tálkához viszonylag sok minden szükséges, de higgyétek el nekem, megéri!!:)

Hozzávalók (8 soufflé tálka):
  • 250 g vaj
  • 250 g min. 60%-os magas minőségű csokoládé ( ha ettől erősebb akkor egy kicsit keserű lesz) 
  • 5 tojás
  • 5 tojássárgája
  • 300 g cukor
  • 250 g liszt
Elkészítés:
    1. A vajat és a csokit gőz fölött olvasszuk meg. Ha kész, tegyük addig félre, amíg elvégezzük a többi lépést.
    2. Az egész tojásokat, a tojássárgákat és a cukrot kavarjuk homogénre fakanállal.
    3. Majd öntsük ehhez a langyosra hűlt csokikeveréket és kavarjuk jól össze.
    4. Végül mérjük bele a lisztet és keverjük azzal is össze.
    5. A sütőformákat olvasztott vajjal kenjük ki, majd a kakaóporral terítsük be a formát belülről. (Ez a lépés főleg akkor fontos, ha szeretnénk kiborítani a tálkából!)
    6. Öntsük a masszát a sütőformába, majd előmelegített sütőben, 160 °C-on süssük 14-16 percig. ( ha muffinformát használunk, akkor csak 8 perc!)
    7. Ha ki akarjuk borítani egy tányérra, előtte egy késsel vágjuk körbe.
    Nehézség: közepes
    Elkészítési idő: 30-40 perc
    Sütési hőfok: 160°C
    Sütési idő: 14-16 perc

    Eredeti recept: ITT

    Jó étvágyat hozzá:))

    Valentin-napi desszertek
     ---------------------------------------

    Really delicious chocolate dessert!!

    Ingredients (8 soufflé):
    • 250 g butter
    • 250 g min 60% chocolate
    • 5 eggs
    • 5 egg-yolk
    • 300 g sugar
    • 250 g flour

    • butter
    • cocoa


    Directions:
    1. Melt the chocolate and the butter in a water bath.
    2. Stir the eggs, egg-yolks and the sugar until smooth.
    3. Then pour the melted chocolate, and mix it well.
    4. And add the flour, and stir completely.
    5. Grease the soufflé bowl with melted butter, then cover with a thin layer of cocoa.
    6. Pour the chocolate cream to the bowls.
    7. In a preheated oven, on 160°C bake it for 14-16 mins.
    Difficulty: easy
    Prep time: 30-40 mins
    Baking time: 14-16 mins
    Baking temperature: 160°C

    Bon appétit!:)



      2 megjegyzés:

      1. Jaj, ezt mi is nagyon csípjük! Most találtam youtube-on egy recit, amiben forró csokit kanalaznak a tetejére, és ahogy az beleolvad... !!! :) De málnával is el tudom viselni :D

        VálaszTörlés
        Válaszok
        1. Hmm jól hangzik, meg is keresem :D
          Igazából a málnát csak díszítésnek tettem a tetejére, hogy jól nézzen ki, de forrón friss málnával tuti finom!:)

          Törlés