Ettetek már oreo kekszet? Ha még nem, akkor ne hagyjátok ki!
Nagyon finoom milka csokiban, shakeben, és biztos vagyok, hogy mindenhogy, akár sütiben is!
Ezért ma a házi változatát hoztam el nektek. Apa meg volt bolondulva érte, nem csodálom. :P
Szerintem ez a keksz másnap az igazi. :)
A receptet köszönöm TücsökBogárnak!
Hozzávalók (35 kekszhez):
- 225 g liszt
- 90 g holland kakaó
- 25 g nesquik kakaó (akár lehet mind a 115 g holland, de nekem az már túl keserű lett volna)
- 1 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk sütőpor
- 125 g cukor
- 125 g vaj
- 1 tojás
Krém:
- 50 g vaj
- 210 g porcukor
- 5 ek habtejszín
- 1 tk van.aroma
Elkészítés:
- A lisztet, kakaót, szódabikarbónát és a sütőport keverjük homogénre.
- A lágy vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojást.
- Adagoljuk hozzá a kakaós lisztet és kezdjük el összegyúrni. (Nekem nem állt össze 100%-osan.)
- Nyújtsuk ki kb 3-4 mm vastagra és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.
- A tetejét egy kisebb kiszúróval megnyomhatjuk, hogy mintás legyen.
- Előmelegített sütőben, 160°C-on süssük 7 percig. (A kekszeket ne szedjük fel a sütőpapírról míg meleg, mert eltörhet!)
- A krémhez a vajat és a porcukrot keverjük habosra, majd keverjük hozzá a tejszínt.
- Tegyük be a krémet a hűtőbe, hogy megdermedjen.
- Ha kihűlt a keksz, akkor töltsünk meg 2 kekszet kb fél kiskanál krémmel, majd rakjuk megint vissza a hűtőbe, hogy visszadermedjen a krém. (Én ezután kivettem a hűtőből.)
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 7 perc
Sütési hőfok: 160°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Hűűű, köszi! Én nagyon szeretem, de olyan drága :( Viszont ez a házi változat felcsigázott :)
VálaszTörlésValóban nagyon borsos az ára! :)
TörlésDe jóó nagyon örülök neki! Remélem nektek is ízleni fog. :))
Szia! Nézz be hozzám egy díjért, ha van kedved! :)
VálaszTörléshttp://csibekalandok.blogspot.com/2014/07/liebster-award-dijat-kaptam.html
Szia! Nagyon szuper az oldalad, nagyon jók a sütik:) Tuti vissznézek még receptekért:) Most ezt szeretném elkészíteni, viszont az lenne a kérdésem, hogy a krémhez habtejszínt használsz? Kemény habbá vered a krémhez? Köszi! :) Nézz be hozzám is, ha van kedved: http://becreative.blog.hu/2013/02/25/receptek_662#more5104905
VálaszTörlésSzia:)
TörlésKöszönöm szépen, aranyos vagy!:)
Igen, habtejszínt használok, de nem kell felverni, csak hozzákeverni folyósan!:)
Gratula a blogodhoz és sok sikert!:)
Szandi
Szia. Megsütöttem. Isteni lett. Legközelebb egyből két adagot készítek. Köszönöm.
VálaszTörlésSzia:)
TörlésDe jóó,nagyon örülök, hogy ennyire ízlett!:))
Nagyon köszönöm a receptet,nagyon finom lett!
VálaszTörlés