Már napok óta terveztem ezt a sütit elkészíteni. Még a facebookon találtam rá egy kedves hölgynél, aki nagyon guszta tortákat süt, és elkértem tőle a receptet. Természetesen jó pár dolgot változtattam rajta, de az alapja neki köszönhető! :)
A túrókrémből én kicsit sokat csináltam, így ami kimaradt abból készítettem finom málnás pohárkrémet. Holnap annak hozom a receptjét!:) (A receptbe már a megfelelő mennyiséget írtam!!!)
A málnás-túrós pohárkrém receptje ITT található.
A tésztán javítottam, így már nem lesz hűtés után sem kemény!!
Hozzávalók (26 cm-es torta):
Kekszes alap:
- 525 g darált háztartási keksz
- 225 g vaj
- 4,5 ek holland kakaó
- 120 g cukor
- 2,5 dl tej
Karamell:
- 230 g cukor
- 105 g vaj
- 1 dl habtejszín
- 100 g sós mogyoró
(1.) Csokiréteg:
- 80 g tejcsokoládé
- 1 ek olaj
- 1 ek tej
Túrókrém:
- 300 g túró
- 1 dl tejföl
- 1,5 dl habtejszín
- 100 g fehércsokoládé
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. express zselatin fix
- 5 ek cukor
(2.) Csokiréteg:
- 100 g tejcsokoládé
- 20 g vaj
- 0,8-0,9 dl habtejszín
Elkészítés:
- A tésztához a vajat, a tejet és a cukrot melegítsük addig, míg homogénre olvad.
- A tűzről levéve adjuk hozzá a kakaós darált kekszet, majd gyúrjuk össze.
- A tortaformát béleljük ki vele úgy, hogy legyen pereme is, majd tegyük be a hűtőbe, min. 20 percre.
- A karamellhez a cukrot karamellizáljuk meg, majd öntsük hozzá a tejszínt, illetve a vajat és a megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne. (Ha nagyon kemény lenne, akkor öntsetek még hozzá tejszínt, és lazulni, hígulni fog!)
- A tűzről levéve keverjük hozzá a mogyorót és simítsuk a kekszalap tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe.
- Az első csokiréteghez vízgőz felett olvasszuk meg a csokit a tejjel és az olajjal, majd a karamellréteg tetején oszlassuk el.
- A túrókrémhez a túrót, a tejfölt, a cukrot és a van. cukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá a vízgőz felett megolvasztott fehércsokit.
- A tejszínt verjük kemény habbá a zselatinnal, majd forgassuk a túrókrémhez. (Ha darabos lenne a krém, akkor botmixerrel törjük pépesre.)
- A kész túrókrémet simítsuk a csokiréteg tetejére.
- A második csokiréteghez gőz fölött olvasszuk meg a csokit, majd adjuk hozzá a vajat és olvasszuk össze.
- A tejszínt melegítsük langyosra, majd apránként keverjük az olvasztott csokihoz.
- Ha langyosra hűlt, öntsük a túrókrémre, és helyezzük hűtőbe min. 5 órára, de a legjobb, ha egész éjszakát a hűtőben hagyjuk.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2,5 óra + hűtés
Jó étvágyat hozzá!:)
Difficulty:medium
--------------------------------------------------------------------------
Ingredients (26 cm cake):
Biscuit basis:
- 525 g grout (natur) biscuits
- 225 g butter
- 4,5 tablespoon cocoa (non sugar)
- 120 g sugar
- 2,5 dl milk
Caramel:
- 230 g sugar
- 105 g butter
- 1,5 dl whipping cream
- 100 g salted peanut
(1.) Chocolate layer:
- 80 g milk chocolate
- 1 taplespoon oil
- 1 tablespoon milk
Cottage cheese cream:
- 300 g cottage cream
- 1 dl sour cream
- 1,5 dl whipping cream
- 100 g white chocolate
- 10 g vanilla sugar
- 20 g gelatine fix (I used Dr Oetker)
- 5 tablespoon sugar
(2.) Chocolate layer:
- 100 g milk chocolate
- 20 g butter
- 0,8-0,9 dl whipping cream
Directions:
- Melt the butter, the milk and the sugar until they are thoroughly melted.
- Mix the cocoa and the biscuits.
- Then stir well the melted chocolate and the biscuits.
- Press them into the bottom and sides of the pan. Try to make an even thickness crust on all sides.
- Then refrigerate at least 20 minutes.
- To the caramel: Pour the sugar into a heavy-based frying pan, then heat until the sugar has dissolved, and it become caramel. Then add the butter and the hot whipping cream, and stir it until they are thoroughly melted.
- Then turn off the heat, and add to the caramel the peanuts, then pour to the biscuit cake, and put it back to the fridge.
- To the first chocolate layer, melt the chocolate, with milk and butter in a water bath., then pour to the caramel layer.
- Melt the white chocolate in a water bath.
- Add to the cottage cheese the sour cream, the sugar, the vanilla sugar and the melted white chocolate, and stir them completely.
- Whip/Beat the whipping cream with the gelatine fix until stiff peaks form, then gently fold the cream to the cottage cheese cream.
- Pour this cream to the first chocolate layer.
- To the second chocolate layer, melt the chocolate and the butter in a water bath.
- Stir the hot whipping cream to the melted chocolate.
- Then spoon it to the cottage cream, and refrigerate at least 5 hours, but the best, if you leave it overnight.
Prep time: 2,5 hours + refrigeration
Nyammi, imádom a karamellás-csokis sütiket :P
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik :P
TörlésGyonyoruseges! Nagyon jol nez ki, szebb mint az enyem! Gratulalok!
TörlésNagyon szépen köszönöm!! Nagyon aranyos vagy! :) A tiéd is gyönyörű!! :)
TörlésSzia! Szeretném megkérdezni hogy milyen tejszínt használtál, főző vagy habtejszín és mi a márkája?
VálaszTörlésElőre is köszönöm a válaszod!
Szia!
TörlésParmalat habtejszínt használok :)
Szandi
Köszönöm a vàlaszod! Enikő vagyok.A fiam 15. születèsnapjàra (Vasàrnap) szeretnèm elkèszíteni ezt a csudi tortàt! Köszi az ötletet! Jó èjt! :-)
VálaszTörlésNagyon szívesen Enikő!:) Isten éltesse a fiadat! Jó étvágyat előre is a tortához, remélem nálatok is nagy sikere lesz!:)
TörlésTovábbi szép estét Nektek is!:)
Szandi
Sziasztok!
VálaszTörlésAz enyém brutálisan kemény lett,szinte vághatatlan. Ízre kétségtelen nagyon finom,de mi lehetett a hiba az állagánál?
Köszönettel: Judit
Szia Judit!
TörlésHogyan csináltad a kekszalapot? Tettél bele elég tejet?
Örülök, hogy azért ízlett:)
Szandi
Szia Szandi! Nagyon ügyes van rendkívül tetszenek a tortáid,gratulálok.Szeretném azt a túrós tortát megcsinálni és az lenne a kérdésem,hogy tényleg sós mogyoró kell bele? Nem csak sima mogyoró?
VálaszTörlésÜdvozlettel: Galli Diána
Szia Diána!
TörlésKöszönöm szépen, nagyon jól esnek a szavaid!!:)
Tényleg sós mogyorót tettem bele, nem veszít az édességéből, nagyon finom! De nyugodtan tehetsz bele sima mogyorót is.
Remélem ízleni fog a torta!:)
Szandi
Üdv érdeklődni szeretnék h ebben lehet e a túró réteget helyettesíteni?
VálaszTörlésSzia!
TörlésTermészetesen nyugodtan kihagyhatod!
Nézd, itt van egy ehhez hasonló torta, csak túró nélkül:
http://www.sutikbirodalma.hu/2015/01/nagyon-csokis-karamellas-keksztorta.html
Szia!
VálaszTörlésAz lenne a kérdésem, hogy ez a karamell a nyúlósabb, krémesebb fajtába tartozik, vagy inkább tejkaramella-szerűen omlós?
Köszönöm!
Szia!
TörlésInkább az omlós fajta. De ha több tejszínt teszel bele, akkor nyúlósabb lesz.
Thanks for sharing, nice post!
VálaszTörlésChia sẻ các mẹ món cá chép rất bổ cho bé thì nấu như thế nào với bài cách nấu cháo cá chép cho bé con trai cũng rất bổ dưỡng cho bé mẹ tham khảo cách nấu cháo trai cho bé hay cách nấu cháo trứng cho bé ăn dặm với bài nấu cháo trứng gà với rau gì hay cháo tim heo nấu như thế nào với bài nấu cháo tim lợn với rau gì hay trẻ sơ sinh ngủ như thế nào với bài trẻ sơ sinh ngủ ít có ảnh hưởng gì đến sức khỏe của trẻ hay không, chia sẻ các mẹ bí quyết cách nấu cháo khoai lang cho bé cho bé ăn dặm hay nấu trứng món ăn dặm cho bé với bài nấu cháo trứng gà với rau gì hay bột yến mạch có vai trò giúp bé khỏe mạnh với bài cách nấu cháo yến mạch cho bé hay cua biển nấu cháo như thế nào cháo cua biển nấu với rau gì ngon cho bé ăn dặm.
Kedves Szandi!
VálaszTörlésNagyon tetszik a recept, hamarosan ki is fogom próbálni :-)
Mi a véleményed? Ha megpirítanám egy kicsit a mogyorót, nem lenne karakteresebb íze, ami esetleg még jobban érvényesülne a karamellben?
Köszönöm
Szilvi
Kedves Szandi! Szuper a blogod, örülök, hogy rátaláltam. Megcsináltam ezt a mennyei tortát, és képzeld, pont olyanra sikerült ahogy Neked a képen. Mennyei!!! Nagy sikere volt a családban. Csodásak a receptjeid, sorban kipróbálom őket... :-)
VálaszTörlésKedves Ildikó!
TörlésNagyon szépen köszönöm, és nagyon örülök, hogy ízlett Nektek a torta:))
Szia Szandi! Irtad a receptnél hogy változtattál a keksz alapon hogy puhább legyen.Nekem még igy is kemény. lett.Hogyan tudok még javítani rajta?
VálaszTörlésVálaszod előre is Köszönöm.
Szia! Nagyo finom lett. Nekem egy picit magas lett a kekszperem, elbírt volna egy kicsit több toúrópkrémet. Szülinapra készült.
VálaszTörlésSzia. A receptnél érdemes lenne odaírni, hogy FORRÓ tejszín kell a karamellhez. Nem biztos,h mindenki megnézi a videót. A tortat holnap készítem 3. alkalommal:-)
VálaszTörlés